Toekomstlab #1 | Technologie

Toekomstlab #1 | Technologie

‘Toegang’ is een belangrijk woord in de wereld van technologie. Hebben we allemaal in gelijke mate toegang tot onze eigen data of tot de wereld van technologische mogelijkheden? Welke rol kan de overheid hierin pakken?

‘Data is goud’ óf ‘data is zuurstof’ geeft een hele andere kijk op wat data zijn en voor ons betekenen, én wie erover gaan...

  • MARLEEN STIKKER - WAAG SOCIETY
  • Documentaire 'Toegang'

Dinsdag 4 juni trapten we de reeks van vier toekomstlabs af met ToekomstLab #1 over Technologie. 

Bij De Verspillingsfabriek in Veghel keken we met zo'n 45 geïnteresseerden naar de documentaire 'Toegang', praatten we na met filmmaakster Barbara van den Bogaard en discussieerden we over de dilemma's die de datasamenleving met zich meebrengt.

TERUGBLIK TOEKOMSTLABS 1 t/m 4

We kijken vol trots terug op een serie van vier bijzondere Toekomstlabs in Veghel, Eindhoveb, Breda en Tilburg. Nieuwsgierig naar hoe het was of nog even nagenieten? Bekijk de terugblik!

Waar het kan, wil ik mensen bewustmaken van de globale scope van verhalen en het eigen referentiekader waarmee ieder mens op zich naar de wereld kijkt.

  • BARBARA VAN DEN BOGAARD - FILMMAKER

TOEKOMSTGIDS BESTELLEN?

In de ‘Toekomstgids voor Brabantse gemeenten’ kijken we vooruit en brengen we de toekomst dichterbij – in woord, beeld en getal. De gids is gratis te bestellen!

Spreker

Barbara van den Bogaard

spreker

Barbara van den Bogaard

Barbara is een Nederlandse filmmaakster, interviewer en verhalenvertelster. Ze is afgestudeerd dramaturge aan de Universiteit Utrecht in de richting Film en Televisie Wetenschappen. In 2005 begon zij haar eigen filmbedrijf genaamd Uma Visual Storytellers.