Reisgids fietsexpeditie

Reisgids fietsexpeditie

De afgelopen maanden doorkruiste social designer Isis Boot per tandem onze provincie in zes ‘expedities’, steeds vergezeld door een andere gast. Samen met Anne van Strien heeft Isis haar ervaringen en bevindingen geanalyseerd en vertaald naar deze reisgids voor de beleidsmaker.

‘Die Brabantse gastvrijheid werkt toch overal in Brabant nét even anders…’

  • Isis Boot - sociaal geograaf

Uitgerust met een videocamera en typemachine ging Isis op pad om verhalen en beelden op te halen: leeft het thema van groeiende verschillen en in hoeverre wordt het als een probleem ervaren? Isis is in gesprek gegaan om te horen wat er leeft. Het doel van de expeditie: sociale verschillen in Brabant in kaart brengen en meer licht werpen op de toenemende maatschappelijke scheidslijnen binnen de provincie.

Dit cahier in de vorm van een reisgids doet verslag van deze expeditie per speciaal uitgeruste onderzoekstandem. Isis en Anne nemen je mee langs vijf verschillende routes die elk een ander perspectief geven op het Brabant dat ze aantrof. Want het Brabant van de één is niet het Brabant van de ander. Hou tijdens het bladeren de legenda aan de achterkant van deze reisgids bij de hand. Zo kun je niet alleen de verschillende routes herkennen, maar ook ontdekken welke scheidslijnen we onderweg tegenkwamen en welke sleutelplekken, -rollen en -strategieën aanknopingspunten kunnen geven voor een mooier Brabant.

Reisgierig? Ga mee op avontuur in Brabant en vind de verschillende routes, verhalen, foto's en expeditiekaart hier. 


In de kijker

Op 11 mei 2017 stapte Richard van Zwol, Secretaris-Generaal van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, in Eindhoven op de tandem om zelf te ontdekken wat er op straat leeft.

Betrokkenen

Isis Boot

social designer

Isis Boot

Isis is Social Designer en Sociaal Geograaf. Voor de verkenning 'Mind the Gap!' is Isis, op een ludieke tandem en steeds vergezeld door andere interessante gasten, op fietsexpeditie door heel Brabant gegaan om in gesprek te gaan met mensen.
Evelyne Deceur

fietser expeditie

Evelyne Deceur

Evelyne Deceur is doctoraatsstudente en onderzoeksmedewerker bij de vakgroep sociaal werk en sociale pedagogiek van de Universiteit Gent.
Mariska van Leeuwen

fietser expeditie

Mariska van Leeuwen

Mariska is HBO-studente Social Work en werkt als sociaal werker bij WijZijn. Als sociaal werker is ze actief in verschillende wijken in BOZ.
Leeke Reinders

fietser expeditie

Leeke Reinders

Leeke is als antropoloog verbonden aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Hij exploreert in zowel onderzoek als onderwijs.
Paul Spapens

fietser expeditie

Paul Spapens

Op het visitekaartje van Paul staat enerzijds schrijver en anderzijds cultuur-activist. Hij werd onderscheiden met diverse culturele prijzen.
Anne van Strien

social designer

Anne van Strien

Anne van Strien is Social Designer en Sociaal Geograaf. Voor de verkenning 'Mind the Gap!' ging Anne in samenwerking met Isis Boot op fietsexpeditie.
Josse de Voogd

fietser expeditie

Josse de Voogd

Josse is onderzoeker en publicist op het raakvlak van ruimte, politiek en samenleving. Hij is gespecialiseerd in geografie van stemgedrag. Voor BrabantKennis schreef hij een essay over politieke scheidslijnen en is hij mee op fietsexpeditie geweest.