Rapport Atlas voor Gemeenten

Rapport Atlas voor Gemeenten

De derde publicatie binnen de verkenning Mind the Gap!: 'Zoek de verschillen: hoe gelijk zijn we nog in Brabant?'

Leven we nog samen in Brabant of hebben we een lat-relatie?

  • Atlas voor Gemeenten

Op verzoek van BrabantKennis heeft Atlas voor gemeenten de feiten en cijfers over verschillen in de Brabantse samenleving in kaart gebracht. Wat blijkt: de ongelijkheid in Brabant zit hem niet in inkomen, maar vooral in opleiding, (kans op) werk en welzijn.

Het is daarom niet de economische maar juist de sociale ongelijkheid tussen mensen en regio’s die dé grote opgave voor Brabant gaat vormen. De belangrijkste punten uit het onderzoek hebben wij samengebracht in ‘Zoek de verschillen. Hoe gelijk zijn we nog in Brabant?’ in de reeks ‘Mind the Gap!’

Verder lezen?

Het onderzoek naar ongelijkheid in Brabant is uitgevoerd door Atlas voor gemeenten. De belangrijkste punten uit het onderzoek hebben wij samengebracht, maar het complete rapport is ook interessant leesvoer!  Het complete rapport van Atlas voor gemeenten vind je hier.


afbeelding waar is de kans op werk in Brabant het grootst

Betrokkenen

Gerard Marlet

onderzoeker

Gerard Marlet

Gerard is econoom en historicus. Voor Atlas voor gemeenten, de Utrecht School of Economics en de Rijksuniversiteit Groningen richt hij zich op ruimtelijk economisch onderzoek naar de ontwikkeling van wijken, steden en regio’s in Nederland.
Roderik Ponds

onderzoeker

Roderik Ponds

Roderik Ponds is senior onderzoeker bij Atlas voor Gemeenten waar hij zich bezig houdt met onderzoek naar wijken, steden en regio’s. Voor BrabantKennis bracht verschillen in Brabant in kaart.
Clemens van Woerkens

onderzoeker

Clemens van Woerkens

Clemens richt zijn aandacht op sociaal-economisch onderzoek. Behalve voor het samenstellen van de Atlas voor gemeenten is hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van diverse complexemethodes zoals de bereikbaarheidsindex.