..
58dbfa189a996
Activiteit

Bijeenkomst Swingstate Brabant

Op maandagavond 20 maart 2017 organiseerden TiREG en BrabantKennis het post election event ‘Swingstate Brabant’.
quote
Groeiende tegenstelling tussen hoog- en laagopgeleid, stad en platteland, jong en oud zijn bepalend voor de verkiezingen in de UK, VS en NL.
- Martijn Groenleer - hoogleraar - TiREG

Brabant is (samen met Limburg) de provincie met het hoogste percentage mensen die per verkiezing overstappen van de ene partij naar de andere. Dat maakt ons een zogenaamde swing state waar stemmen te winnen vallen. Hoe pakte dat deze verkiezingen uit?!

Zo’n 50 geïnteresseerden kwamen in de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch bijeen om na te praten over de Kamerverkiezingen van 15 maart. Brabant is samen met Limburg de provincie met het hoogste percentage mensen die per verkiezing overstappen van de ene partij naar de andere. Dat maakt ons tot swingstates waar stemmen te winnen vallen. Hoe pakte dat deze verkiezingen uit?!

Onder leiding van Joks Janssen (directeur BrabantKennis) analyseerden Josse de Voogd (electoraal geograaf), Martijn Groenleer (hoogleraar recht en bestuur, TiREG) en Marc van de Wardt (politicoloog, Liss Panel) de verkiezingsuitslag in Brabant.

Leesgierig? De uitgebreide terugblik op de avond ‘Brabant: bont én blauw!’ inclusief analyse, foto’s en tweets lees je hier.

58e11e1d28647