Team Brabantkennis

Jos van den Broek - directeur

Ik voel me thuis aan de grens. Geboren en getogen in Brabant aan de grens met Vlaanderen en woonachtig in Nijmegen, aan de Duitse grens, en nét aan de andere kant van de grens van Brabant. Professioneel beweeg ik me graag op de grens tussen wetenschap, beleid en samenleving, daar waar kennis omgezet wordt in actie. Waar we elkaar ontmoeten, maar waar het ook schuurt en actieve verbinding nodig is.  

Het is onze opdracht om kennis te verbinden met de Brabantse eigenheid en toegankelijk en relevant maken voor de Brabantse politiek, bestuur en samenleving. Door ver weg te kijken en trends nabij te halen maar ook door de blik te verruimen op dat wat dichtbij is.

jos@brabantkennis.nl

Piera Fehres - projectleider

Ik heb een passie voor landschap. Mijn achtergrond in natuur en landbouw combineer ik met veel interesse in wat mensen beweegt. Samen nadenken over de toekomst inspireert, verbreedt je perspectief en geeft mij positieve energie.

Geboren in Amsterdam, gestudeerd in Wageningen, eerder woonachtig in Brabant en nu in Utrecht, wat mij een brede kijk op Nederland geeft. Ik lees graag en heb een paard, waarmee ik de Brabantse natuur verken, de paden op, de lanen in. 

piera@brabantkennis.nl

Renske van den Brand - trainee de Toekomst van Brabant

Ik ben een echte Brabander, opgegroeid in het dorpje Zeeland en woonachtig in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben trainee bij de Toekomst van Brabant waar ik werk voor verschillende Brabantse overheidsorganisaties. Graag denk ik samen met anderen mee over onze toekomst, organiseer ik met veel plezier (creatieve) bijeenkomsten en vind ik het leuk om mensen met elkaar te verbinden. Daar krijg ik energie van!

Naast het rondreizen door verschillende overheidsorganisaties, reis ik ook graag de wereld rond om nieuwe plekken, culturen en talen te leren kennen. In het weekend ben ik regelmatig te vinden bij vriendinnen, op de tennisbaan of op de wielrenfiets om een nieuw stukje van Brabant te ontdekken.

renske@brabantkennis.nl

Eef Berends - projectleider

Ik ben ontzettend nieuwsgierig. Ik wil altijd meer weten. Meer weten over mensen, over vraagstukken en over de wereld om mij heen. Ik kijk vooruit, maar ook graag achterom. Door mijn achtergrond als historicus vergeet ik nooit op welke schouders en op welke fundamenten we staan.

Ook in Brabant zie je overal verbindingen tussen het verleden en de toekomst. Met mijn Brabantse roots omarm ik de kracht van Brabant en Brabanders om het leven steeds een beetje mooier te maken.

eef@brabantkennis.nl

Jill Lauret - communicatiestrateeg

De puntjes op de i, de accenten op de juiste plaats. Als communicatiestrateeg help ik de inspirerende verkenningen en evenementen van BrabantKennis onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep. Door specifieke vormen te kiezen, passende kanalen te selecteren en door heldere taal te spreken.

Onder de naam CuliCultuur.Com werk ik naast BrabantKennis ook voor andere opdrachtgevers, voornamelijk in de culinaire en culturele sector. Ik ben een fanatiek hobbykok met Zeeuwse roots en woon al het grootse deel van mijn leven in Eindhoven.

jill@brabantkennis.nl

Danielle Schenk – Overheidsadviseur

Als BRAM-consultant werk ik op projectbasis voor (semi)overheidsorganisaties door heel Nederland. Ik voel me als een vis in het water, wanneer ik van project naar project en van resultaat naar resultaat kan werken. Handen uit de mouwen en actie in de taxi. Ik ben een echte aanjager. Vooral als het gaat om verandertrajecten, samenwerkingen en vraagstukken die vragen om ongebaande paden aan te leggen. 

Ben ik niet aan het werk dan trek ik mijn trailrun-schoenen aan of pak ik de mountainbike uit de schuur en trek ik het bos in. Op de Brabantse wal of de Kalmthoutse heide ben ik het vaakst verdwaald. Mijn benen vertellen me vanzelf wanneer het tijd is om de weg terug te zoeken en een borreltje te gaan drinken. Tot nu toe kom ik ook altijd weer thuis!

dschenk@brabant.nl

Oud-gedienden

Wij zijn trots op onze oud-collega's die inmiddels op andere, mooie plekken (binnen en buiten Brabant) werken:

22 september 2021: DuitslandKennis / DeutschlandKenntnis

Bekijk event