Team Brabantkennis

Jos van den Broek - directeur

Ik voel me thuis aan de grens. Geboren en getogen in Brabant aan de grens met Vlaanderen en woonachtig in Nijmegen, aan de Duitse grens, en nét aan de andere kant van de grens van Brabant. Professioneel beweeg ik me graag op de grens tussen wetenschap, beleid en samenleving, daar waar kennis omgezet wordt in actie. Waar we elkaar ontmoeten, maar waar het ook schuurt en actieve verbinding nodig is.  

Het is onze opdracht om kennis te verbinden met de Brabantse eigenheid en toegankelijk en relevant maken voor de Brabantse politiek, bestuur en samenleving. Door ver weg te kijken en trends nabij te halen maar ook door de blik te verruimen op dat wat dichtbij is.

jos@brabantkennis.nl

Piera Fehres - projectleider

Ik heb een passie voor landschap. Mijn achtergrond in natuur en landbouw combineer ik met veel interesse in wat mensen beweegt. Samen nadenken over de toekomst inspireert, verbreedt je perspectief en geeft mij positieve energie.

Geboren in Amsterdam, gestudeerd in Wageningen, eerder woonachtig in Brabant en nu in Utrecht, wat mij een brede kijk op Nederland geeft. Ik lees graag en heb een paard, waarmee ik de Brabantse natuur verken, de paden op, de lanen in. 

piera@brabantkennis.nl

Eef Berends - projectleider

Ik ben ontzettend nieuwsgierig. Ik wil altijd meer weten. Meer weten over mensen, over vraagstukken en over de wereld om mij heen. Ik kijk vooruit, maar ook graag achterom. Door mijn achtergrond als historicus vergeet ik nooit op welke schouders en op welke fundamenten we staan.

Ook in Brabant zie je overal verbindingen tussen het verleden en de toekomst. Met mijn Brabantse roots omarm ik de kracht van Brabant en Brabanders om het leven steeds een beetje mooier te maken.

eef@brabantkennis.nl

Jill Lauret - communicatiestrateeg

De puntjes op de i, de accenten op de juiste plaats. Als communicatiestrateeg help ik de inspirerende verkenningen en evenementen van BrabantKennis onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep. Door specifieke vormen te kiezen, passende kanalen te selecteren en door heldere taal te spreken.

Onder de naam CuliCultuur.Com werk ik naast BrabantKennis ook voor andere opdrachtgevers, voornamelijk in de culinaire en culturele sector. Ik ben een fanatiek hobbykok met Zeeuwse roots en woon al het grootse deel van mijn leven in Eindhoven.

jill@brabantkennis.nl

Sophie Loonen – Overheidsadviseur

Een pragmatische idealist. Zo omschrijf ik mezelf. Ik kan me verdiepen in grootse overpeinzingen en idealen, maar weet ook dat er nu eenmaal keuzes gemaakt moeten worden. Voor een goed leven nu, en in de toekomst. Dankzij mijn brede, generalistische blik en het stellen van kritische vragen, weet ik verschillende zienswijzen te duiden en verbinden.  

Als BRAM-consultant werk ik op opdrachtbasis steeds bij een andere (semi)overheidsorganisatie in Brabant aan uiteenlopende onderwerpen en projecten. Daarmee wordt mijn nieuwsgierigheid gevoed en blijft mijn blik scherp. Ben ik niet aan het werk, dan daag ik mezelf uit in de CrossFit box of klimhal.

sophie@brabantkennis.nl

Doranne Bakens - office manager

Oud-gedienden

Wij zijn trots op onze oud-collega's die inmiddels op andere, mooie plekken (binnen en buiten Brabant) werken:

Première documentaire Tussen vrees en vriendschap

Bekijk event