..
Jos van den Broek

Jos van den Broek - Directeur

Ik voel me thuis aan de grens. Geboren en getogen in Brabant aan de grens met Vlaanderen en woonachtig in Nijmegen, aan de Duitse grens, en nét aan de andere kant van de grens van Brabant. Professioneel beweeg ik me graag op de grens tussen wetenschap, beleid en samenleving, daar waar kennis omgezet wordt in actie. Waar we elkaar ontmoeten, maar waar het ook schuurt en actieve verbinding nodig is.

Het is onze opdracht om kennis te verbinden met de Brabantse eigenheid en toegankelijk en relevant maken voor de Brabantse politiek, bestuur en samenleving. Door ver weg te kijken en trends nabij te halen maar ook door de blik te verruimen op dat wat dichtbij is.

jos@brabantkennis.nl
Eef Berends

Eef Berends - Projectleider

Ik ben ontzettend nieuwsgierig. Ik wil altijd meer weten. Meer weten over mensen, over vraagstukken en over de wereld om mij heen. Ik kijk vooruit, maar ook graag achterom. Door mijn achtergrond als historicus vergeet ik nooit op welke schouders en op welke fundamenten we staan.

Ook in Brabant zie je overal verbindingen tussen het verleden en de toekomst. Met mijn Brabantse roots omarm ik de kracht van Brabant en Brabanders om het leven steeds een beetje mooier te maken.

eef@brabantkennis.nl
Jill Lauret

Jill Lauret - Communicatiestrateeg

De puntjes op de i, de accenten op de juiste plaats. Als communicatiestrateeg help ik de inspirerende verkenningen en evenementen van BrabantKennis onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep. Door specifieke vormen te kiezen, passende kanalen te selecteren en door heldere taal te spreken.

Onder de naam CuliCultuur.Com werk ik naast BrabantKennis ook voor andere opdrachtgevers, voornamelijk in de culinaire en culturele sector. Ik ben een fanatiek hobbykok met Zeeuwse roots en woon al het grootse deel van mijn leven in Eindhoven.

jill@brabantkennis.nl
Ilse van Rijsingen

Ilse van Rijsingen - Projectleider

Ik zet mensen graag aan het denken door vragen te stellen. Elk vraagstuk kun je namelijk op zoveel verschillende manieren bekijken. Ik kijk er erg naar uit om samen met BrabantKennis mensen bij elkaar te brengen om de uitdagingen voor de toekomst van Brabant te verkennen. Ik geloof namelijk dat goede en verrassende gesprekken voeren een van de belangrijkste instrumenten is om oplossingsrichtingen voor de toekomst vorm te geven.

Met mijn achtergrond in stad- en streekontwikkeling en bestuurskunde vind ik het zowel interessant hoe Brabant verandert, als hoe we dit met elkaar organiseren. De afgelopen jaren heb ik dit in de praktijk gezien binnen de provincie Noord-Brabant.

ilse@brabantkennis.nl
Sophie Loonen

Sophie Loonen - Overheidsadviseur

Een pragmatische idealist. Zo omschrijf ik mezelf. Ik kan me verdiepen in grootse overpeinzingen en idealen, maar weet ook dat er nu eenmaal keuzes gemaakt moeten worden. Voor een goed leven nu, en in de toekomst. Dankzij mijn brede, generalistische blik en het stellen van kritische vragen, weet ik verschillende zienswijzen te duiden en verbinden.

Als BRAM-consultant werk ik op opdrachtbasis steeds bij een andere (semi)overheidsorganisatie in Brabant aan uiteenlopende onderwerpen en projecten. Daarmee wordt mijn nieuwsgierigheid gevoed en blijft mijn blik scherp. Ben ik niet aan het werk, dan daag ik mezelf uit in de CrossFit box of klimhal.

sophie@brabantkennis.nl
Anneke2

Anneke Janssen - Projectleider

Ik kom uit een (broed)nest van ondernemers en ben opgegroeid op een broederij. Vanuit een sterke maatschappelijke drive broed ik het liefst op samenlevingsvraagstukken. En coördineer ik graag de weg naar gezamenlijk resultaat. Met mijn marketingervaring zet ik een verhaal neer dat aansluit bij de doelgroep. Met daarin altijd de vraag: what’s in it for them?

Net als Sophie werk ik als BRAM-consultant voor (semi)overheidsorganisaties in Brabant. Voor BrabantKennis neem ik het project ‘Stop. Luister verder’ onder mijn vleugels. In mijn vrije tijd vlieg ik graag uit naar andere culturen. Maar één ding is zeker. Ik kom altijd weer thuis. Want ik ben en blijf een absolute Brabantse.

anneke@brabantkennis.nl
Ingeborg2

Ingeborg Koens - Projectondersteuner

Geboren en tot mijn 18e getogen in Zeeuws-Vlaanderen met een kwart Belgische roots en voor de liefde in Tilburg gesetteld.
Het motto "samen Brabant begrijpen" spreekt mij erg aan. Vanuit mijn achtergrond vind ik het interessant om te leren van het werk van mijn collega's bij BrabantKennis.
Ik hou van efficiënt werken (plannen en organiseren) met een grote dosis humor.

Mijn speerpunten zijn inclusie en vitaliteit.
Ik werk daarom ook nog met veel liefde bij de Bibliotheek Midden-Brabant en als vrijwilliger voor het EVA project van Contour de Twern. Hiervoor ben ik maatje van een Koerdische dame en haar dochtertje.
Deze winter ga ik me via een cursus verdiepen in de Ayurveda.

ingeborg@brabantkennis.nl