..
Jos van den Broek

Jos van den Broek - Directeur

Ik voel me thuis aan de grens. Geboren en getogen in Brabant aan de grens met Vlaanderen en woonachtig in Nijmegen, aan de Duitse grens, en nét aan de andere kant van de grens van Brabant. Professioneel beweeg ik me graag op de grens tussen wetenschap, beleid en samenleving, daar waar kennis omgezet wordt in actie. Waar we elkaar ontmoeten, maar waar het ook schuurt en actieve verbinding nodig is.

Het is onze opdracht om kennis te verbinden met de Brabantse eigenheid en toegankelijk en relevant maken voor de Brabantse politiek, bestuur en samenleving. Door ver weg te kijken en trends nabij te halen maar ook door de blik te verruimen op dat wat dichtbij is.

jos@brabantkennis.nl
Eef Berends

Eef Berends - Projectleider

Ik ben ontzettend nieuwsgierig. Ik wil altijd meer weten. Meer weten over mensen, over vraagstukken en over de wereld om mij heen. Ik kijk vooruit, maar ook graag achterom. Door mijn achtergrond als historicus vergeet ik nooit op welke schouders en op welke fundamenten we staan.

Ook in Brabant zie je overal verbindingen tussen het verleden en de toekomst. Met mijn Brabantse roots omarm ik de kracht van Brabant en Brabanders om het leven steeds een beetje mooier te maken.

eef@brabantkennis.nl
Bastien Jansen

Bastien Jansen - Projectleider

Geboren in Tilburg, kwart-Belg, Zeeuwse roots, gestudeerd in Utrecht en Leiden, gewoond in Groningen, Amsterdam en Den Haag. En nu weer terug in Tilburg, een grenslander op z’n plek. Als historicus heeft de samenleving in de breedste zin van het woord me altijd geboeid. Waarom doen we de dingen die we doen zoals we ze doen. Kunnen we het ook anders doen? Waar baseren we ons dan op?

Mijn jaren buiten Brabant hebben mij bewust gemaakt van het ‘Brabanderschap’. Ik heb de nodige jaren bij zowel de overheid als in het bedrijfsleven gewerkt. Beide ervaringen zet ik nu in om Brabant te inspireren en informeren.

bastien@brabantkennis.nl
Jill Lauret

Jill Lauret - Communicatiestrateeg

De puntjes op de i, de accenten op de juiste plaats. Als communicatiestrateeg help ik de inspirerende verkenningen en evenementen van BrabantKennis onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep. Door specifieke vormen te kiezen, passende kanalen te selecteren en door heldere taal te spreken.

Onder de naam CuliCultuur.Com werk ik naast BrabantKennis ook voor andere opdrachtgevers, voornamelijk in de culinaire en culturele sector. Ik ben een fanatiek hobbykok met Zeeuwse roots en woon al het grootse deel van mijn leven in Eindhoven.

jill@brabantkennis.nl
Sophie Loonen

Sophie Loonen - Overheidsadviseur

Een pragmatische idealist. Zo omschrijf ik mezelf. Ik kan me verdiepen in grootse overpeinzingen en idealen, maar weet ook dat er nu eenmaal keuzes gemaakt moeten worden. Voor een goed leven nu, en in de toekomst. Dankzij mijn brede, generalistische blik en het stellen van kritische vragen, weet ik verschillende zienswijzen te duiden en verbinden.

Als BRAM-consultant werk ik op opdrachtbasis steeds bij een andere (semi)overheidsorganisatie in Brabant aan uiteenlopende onderwerpen en projecten. Daarmee wordt mijn nieuwsgierigheid gevoed en blijft mijn blik scherp. Ben ik niet aan het werk, dan daag ik mezelf uit in de CrossFit box of klimhal.

sophie@brabantkennis.nl
Heleen Hoevenaars

Heleen Hoevenaars - Projectmedewerker

Ik wil graag weten waarom iets gedaan wordt zoals het gedaan wordt en of het beter, duurzamer of efficiënter kan. Daarnaast heb ik een drive om een steentje bij te dragen aan het mooier maken van onze wereld. Het klimaat, maatschappelijke en economische vraagstukken, kunst en cultuur; het komt allemaal aan bod bij BrabantKennis. Met mijn jarenlange ervaring als (culinaire) evenementenorganisator werk ik graag mee aan de evenementen die wij neerzetten.

Geluksmomentjes heb ik als ik creatief bezig ben, bij sensorische ervaringen zoals nieuwe smaken en een mooie opmaak van lekkere gerechtjes, intense kleuren en geuren van India, of het zachte gesnurk van mijn kinderen die liggen te slapen.

heleen@brabantkennis.nl
Tessa van der Heijden

Tessa van der Heijden - Trainee

Kunst en cultuur, dat is het vakgebied waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik bevind me graag op het snijvlak van makers, (sociale) organisaties en de verschillende lagen van de overheid. Ik denk in mogelijkheden, stel graag vragen en spreek liever mét mensen dan óver mensen.

Ik reis graag en ontdek graag nieuwe culturen. Maar, er is één plek die altijd als thuis voelt: Noord-Brabant. De provincie van worstenbroodjes, carnaval, plat dialect en Guus Meeuwis. Zo staan we bekend, maar Noord-Brabant heeft naar mijn mening veel meer te bieden. Tijdens mijn werkperiode bij BrabantKennis mag ik Noord-Brabant nóg verder ontdekken in al zijn pracht en praal. Maar ook kijken we bij BrabantKennis kritisch naar onze provincie. We zoeken naar bubbels en breuklijnen. Waar gaat het goed en waar schuurt het? Waar willen we naartoe in de toekomst en hoe kan het ook anders?

tessa@brabantkennis.nl