..
604f27c22c9e5
Terug naar het overzicht
bk_artikel
Nieuws

Jos van den Broek directeur BrabantKennis

Met ingang van 1 december 2020 treedt Jos van den Broek aan als directeur van BrabantKennis. Jos is momenteel werkzaam als senior onderzoeker bij het Rathenau Instituut waar hij betrokken is bij onderzoek naar de impact van wetenschap, technologie en innovatie op de samenleving.

Samen met het team zal Jos zich richten op de doorontwikkeling van een inhoudelijk aansprekend programma van toekomstverkenningen. Een breed netwerk van betrokken BrabantKennissen denkt en doet daarbij actief mee.

5f96937ecc2d9

JOS VAN DEN BROEK NIEUWE DIRECTEUR BRABANTKENNIS

Vanaf 1 december zal Jos in overleg met de provincie Noord-Brabant een inspirerend vervolg geven aan de opdracht van BrabantKennis, het op eigen wijze verkennen van de toekomst van Brabant: onafhankelijk, nieuwsgierig en vernieuwend in vorm.

Jos: "BrabantKennis heeft vele inspirerende en vernieuwende verkenningen gemaakt. Aan mij de prachtige opdracht om, samen met het team, hier een vervolg aan te geven. Er is enorm veel kennis in Brabant en daarbuiten. Het is aan ons om die kennis te verbinden met de Brabantse eigenheid en toegankelijk en relevant te maken voor de Brabantse politiek, bestuur en samenleving."

Gedeputeerde Economie, Kennis en Talentontwikkeling provincie Noord-Brabant Martijn van Gruijthuijsen kijkt uit naar de samenwerking: "Met Jos van den Broek heeft BrabantKennis een directeur gevonden die onze kennis voor Brabant kan laten werken. Relevant onderzoek met impact op de Brabantse samenleving. Als portefeuillehouder innovatie ben ik ook zeer benieuwd naar zijn inzichten in onze innovatiesystemen om de Brabantse economie en maatschappij te versterken. Ik kijk uit naar een vruchtbare samenwerking."

Kennismaken en kennis maken met Jos?
Vanaf 1 december 2020 is hij te bereiken via jos@brabantkennis.nl en regelmatig te vinden bij BrabantKennis, in de inspirerende Spoorzone in Tilburg.