..
5f27d4210c301
Activiteit

Vacature directeur BrabantKennis

De mooist mogelijke toekomst van Brabant mee vormgeven?

BrabantKennis is op zoek naar een

DIRECTEUR

tevens Toekomstverkenner, Kennisstrateeg en Stroomversneller
36 uur/week, per 1 oktober 2020

BrabantKennis verkent op eigen wijze de toekomst van Brabant: onafhankelijk, nieuwsgierig en vernieuwend in vorm. We houden een spiegel voor door verborgen trends bloot te leggen en helpen zo relevante thema’s op de beleidsagenda te krijgen. We richten ons daarbij op de Brabantse maatschappij als geheel, we kijken verder dan alleen politiek- en bestuurlijk Brabant.

Als directeur van BrabantKennis…
…sta je stevig in de maatschappij, voel je feilloos aan wat er in Brabant speelt en weet je je weg te vinden naar iedereen die de toekomst van Brabant tot een succes wil maken – de provinciemakers. Het is jouw taak om die provinciemakers een spiegel voor te houden. En er niet voor terug te deinzen zaken te laten schuren, wanneer dat nodig is. Niet voor niets koestert BrabantKennis haar onafhankelijke positie en zorgt er zo voor dat ze wendbaar blijft.

Wij worden blij van een directeur die het soms even niet weet.
Jouw eerste kwaliteit is richtinggevend analyseren, met als doel onze provincie nog beter te maken om in te werken, wonen en leven. Ten tweede moet je in staat zijn onverwachte verbindingen te leggen. Tussen mensen maar ook tussen thema’s, organisaties, etc. Tenslotte moet jij het aandurven om dingen niet te weten en vanuit die nieuwsgierigheid anderen betrekken om onze vragen - en die van Brabant - te beantwoorden.

Optimistisch, prikkelend en nieuwsgierig?
Dat zijn precies de eigenschappen die we zoeken in onze nieuwe collega. Je prikkelt tot nadenken en houdt het team van BrabantKennis én haar stakeholders scherp. Je observeert, confronteert en inspireert. Dat doe je door trends te spotten, toekomstbeelden te schetsen en nieuwe perspectieven te bieden. Impact maken door jouw aanwezigheid in en buiten Brabant en het presenteren van events en publicaties zijn jou op het lijf geschreven.

Ben je net zo gedreven als wij?
Je bent verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van team BrabantKennis; een klein, gedreven team van professionals. Naast je brede competenties heb je ook een vlotte pen en goede communicatievaardigheden. Je beschikt over één of meerdere relevante specialisaties (denk aan: economie, sociologie, (fysieke) leefomgeving, bestuurskunde), bent liefst gepromoveerd en hebt in ieder geval veel ervaring met onderzoek en het duiden van trends.

BrabantKennis is onderdeel van de provincie Noord-Brabant en heeft daarin een vrije en onafhankelijke rol, die echter nooit tot vrijblijvendheid mag leiden. Je hebt dus veel ruimte voor eigen invulling, maar kijkt uiteraard nadrukkelijk ook naar wat de provincie aan toekomstvragen bezighoudt. Het team van BrabantKennis is momenteel gevestigd in de inspirerende Spoorzone in Tilburg.

Geïnteresseerd en solliciteren?

Voor vragen over de inhoud van de opdracht kun je, vanaf 10 augustus, contact opnemen met Anja van Hout (wnd. Zakelijk leider BrabantKennis, anja@brabantkennis.nl ).

Voor vragen over de procedure kun je tot 24 augustus contact opnemen met Bart Louwers (H-manager), blouwers@brabant.nl en vanaf 24 augustus met Elles Breebaart (H-manager),  ebreebaart@brabant.nl

  • De 1e ronde gesprekken gaan via Teams en staan gepland op vrijdagmiddag 28 augustus.
  • De 2e ronde gesprekken staan gepland op donderdagochtend 3 september en vinden plaats op het provinciehuis in ’s Hertogenbosch.

Alle informatie over de procedure vind je hier: https://werkenvoor.brabant.nl/...

Arbeidsvoorwaarden Het betreft een structurele functie voor 32-36 uur, in schaal 14; je treedt in dienst van de provincie Noord-Brabant en volgt de arbeidsvoorwaarden van de provincie, waarbij in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor één jaar wordt aangegaan.