..
Publicatie

Terugblik Trenddag 2014

'De Toekomst is Nú!' is de terugblik op de Trenddag 2014, een kennisfestival dat 28 november 2014 plaatsvond in de inspirerende Spoorzone in Tilburg.
quote
Vroeger was alles slechter
- Rutger Bregman - historicus

Volgens Rutger Bregman, historicus, auteur én keynote spreker tijdens de 'Trenddag 2014: De Toekomst is Nú!' is het grootste probleem in Nederland dat we niets meer te wensen hebben. We hebben ons eigen Luilekkerland gecreëerd. Daarom moeten we op zoek naar nieuwe idealen!

Tijdens de Trenddag 2014 van vrijdag 28 november dompelden zo'n 300 deelnemers zich in de Spoorzone in Tilburg onder in een keur aan sessies die in het teken stonden van ontmoeting, co-creatie en inspiratie.

Het programma van de Trenddag was opgebouwd als een festival, met een paar plenaire onderdelen, meerdere parallelle trendsessies, workshops, exposities en open podia. Hierdoor ontstond een Luilekkerland aan onderwerpen en thema's: van slimme economie tot het belang van betekenisvolle beleving, van gezonde verstedelijking tot transities in het sociale domein, en van duurzaamheid in het landschap tot zwakke signalen.

58db86a865435