..
Terugblik

Terugblik masterclass #3 'Maak het verschil'

Samen met experts organiseerde BrabantKennis in 2017 vanuit haar verkenning ‘Mind the Gap!’ masterclasses onder de naam 'Maak het verschil!'. Een terugblik op de derde en laatste: 'Mogelijkheden mogelijk maken'.
quote
Belangrijker dan wat er ín mensen zit, is wat er tússen mensen gebeurt.
- Henk Oosterling

Er zijn bepaalde groepen mensen in Brabant van wie de film van het leven er totaal anders uitziet dan van andere groepen. Verschillende films, in dezelfde economie en hetzelfde beleid. Dáár ligt de echte ongelijkheid. Samen met filosoof Henk Oosterling zijn we op zoek gegaan naar een samenlevingsambitie die stroomopwaarts werkt. 

Als je mensen wil ondersteunen moet je netwerken versterken. Mensen zijn niet autonoom, ze zijn knooppunten in een netwerk. En je moet ze skills aanleren om in het netwerk goed te kunnen handelen. "Je netwerk is je vangnet en je trampoline”, zegt Henk daarover. Door de opkomst van ICT en social media en het vraagstuk van klimaatveranderingen zijn andere vaardigheden vereist. Begin daarom al in het basisonderwijs met het aanleren van skills voor een eenentwintigste-eeuws vakmanschap. Twaalf jaar geleden zette Henk zijn denkwijze om in de praktijk en startte hij met Rotterdam Vakmanstad. 

Lees en leer er alles over in deze uitgebreide terugblik!

5a1933513a4da