..
Publicatie

Terugblik Kijk op Brabantdag 2016

'Voorbij de cijfers!' is de terugblik op de Kijk op Brabantdag van 24 maart 2016. Zo'n 250 geïnteresseerden kwamen samen in het Klokgebouw in Eindhoven om de toekomst van Brabant te verkennen.
quote
Het einde van het midden. Wat betekent een maatschappij van extremen voor mens, bedrijf en politiek?
- Farid Tabarki - Trendwatcher - Studio Zeitgeist

Onderwerp van de Kijk op Brabantdag? Het verkennen van de toekomst van Brabant. Hoe staat onze provincie ervoor als het gaat om de thema’s wonen, arbeidsmarkt, circulaire economie, innovatie, maakindustrie en geluk? En belangrijker nog: waar gaan we naartoe?

Zo'n 250 beleidsmakers, Statenleden, ondernemers en creatievelingen kwamen samen tijdens de Kijk op Brabantdag van 24 maart 2016 in het Klokgebouw in Eindhoven om de toekomst van Brabant te verkennen.

Na de opening door Ruben Maes (dagvoorzitter) hield Farid Tabarki (trendwatcher) een boeiende key note over ‘het einde van het midden’. Vervolgens gingen de deelnemers uiteen in verschillende deelsessies over de toekomst van Brabant, met bijdragen van Thijs Geijer (ING), Roderik Ponds (Atlas voor gemeenten), Koen Vinckx (het PON), Rob Vink (IVA Onderwijs), Nicole van Buren (Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur) en Otto Raspe (Planbureau voor de Leefomgeving) over innovatie

Met de Kijk op Brabantdag 2016 dook BrabantKennis in de cijfers, maar vooral ook in de wereld daarachter. Over de thema’s die tijdens de Kijk op Brabantdag aan bod kwamen, verschenen in de aanloop naar 24 maart eerst een vijftal longreads, over maakindustriewonengelukcirculaire economie  en arbeidsmarkt .

58db81bc32628