..
Publicatie

Terugblik Kennis = Kracht

'De Barbabieb als stip op de horizon' is de terugblik op het symposium Kennis = Kracht dat BrabantKennis en de Bibliotheek Midden-Brabant op 1 juli 2015 organiseerden over de bibliotheek van de toekomst en de toekomst van de bibliotheek.
quote
Iedereen is van de bibliotheek, de bibliotheek is van iedereen
- Jos van der Lans - cultuurpsycholoog & publicist

Hoe zorgen we ervoor dat iedereen in Brabant is toegerust om een rol van betekenis te spelen in de doe-het-zelf samenleving? En hoe kunnen bibliotheken, met als kernopdracht het geven van publieke toegang tot informatie, hieraan een betekenisvolle bijdrage leveren?

Brabanders doen steeds meer zelf. Al dan niet aangemoedigd door de overheid nemen ze met tal van lokale initiatieven het heft in eigen handen. Ze verzamelen zelf de noodzakelijke kennis en informatie om deze initiatieven mogelijk te maken. Sociale media en nieuwe informatie- en communicatie-technologie is hierin faciliterend, maar kan ook drempels opwerpen.

In de LocHal in de Tilburgse Spoorzone (dé toekomstige locatie van de Bibliotheek Midden-Brabant) gingen woensdag 1 juli 2015 zo’n 150 deelnemers met elkaar in gesprek over de toekomst van de bibliotheek én de bibliotheek van de toekomst. De middag werd begeleid door Rodney Weterings (FRAEY).

58db8f71a51ec