..
5d15c02bca703
Activiteit

Oogstbijeenkomst Culturele eigen/wijs/heid

Onze verkenning naar de 'Culturele eigen/wijs/heid van Brabant' is anderhalf jaar geleden begonnen. Op 27 juni 2019 was het tijd de oogst van onze zoektocht te presenteren. Dat deden we bij Doloris in Tilburg.

Na een warm welkom blikte gespreksleider Ruben Maes kort terug op de voorgaande drie CultuurCafés. Daarna volgde een boeiende presentatie van Merlijn Twaalfhoven over de geschiedenis van kunst en cultuur, de zin en onzin van het leven en een prachtige ode aan de verbeelding.

Heidi Buijtels en Joks Janssen vertelden over de verkenning en overhandigden het eerste exemplaar van de eindpublicatie aan Gedeputeerde Cultuur Marianne van der Sloot.

Tenslotte vertelde Matthijs Verhagen, mede-initiatiefnemer Doloris, over het ontstaan van de Meta Maze en mochten alle gasten een bezoek brengen aan Doloris doolhof.

Zo'n 100 gasten ontvingen als eerste de eindpublicatie van deze verkenning en gingen zelf op verkenning in hét doolhof vol cultuur, Doloris.

Een uitgebreide terugblik lees je hier .

Eindpublicatie Culturele eigen/wijs/heid 

BrabantKennis ging op verkenning naar de ‘Culturele eigen/wijs/heid van Brabant’. We onderzochten wat Brabantse kunst en cultuur is voor cultuurmakers en cultuurexperts, maar bovenal wat de betekenis van kunst en cultuur is voor de Brabander. In deze publicatie vind je de oogst van deze zoektocht.

Leesgierig? Je kunt de eindpublicatie nu downloaden of een fysiek exemplaar aanvragen . Op = op!