..
5938114f74a79
Activiteit

Mind the Gap! Toekomstagenda

Tien observaties als een handvat voor de toekomst van Brabant en als een nawoord, waarin we terugblikken op een bijzondere verkenning en vertellen over onze ervaringen en wat we hebben geleerd.
quote
Terwijl overheden vaak de nadruk leggen op de participatie-democratie, en dus op vaardigheden die met praten en netwerken te maken hebben, lijkt in Brabant de doe-democratie een minstens zo interessant perspectief te zijn.
- Joks Janssen en Heidi Buijtels - BrabantKennis

BrabantKennis is een jaar lang in een wereld van verschil gedoken. Groeien de verschillen tussen Brabanders? En zo ja, is dat erg? En als er tegenstellingen zijn, wat kunnen we dan doen om die te overbruggen? Samen met experts op allerlei terreinen hebben we de feiten en cijfers op een rijtje gezet, verkiezingsuitslagen en sociale media geanalyseerd, zijn we op de tandem gestapt om het gesprek aan te gaan met Brabanders van allerlei pluimage, en hebben we lezingen en debatten georganiseerd.

De observaties en antwoorden zijn heel divers. Een sluitende conclusie is niet alleen een brug te ver; het doet ook geen recht aan de bijdragen. Wel delen we graag tien observaties met je. Zie het als een soort nawoord, waarin we terugblikken op een bijzondere verkenning en vertellen over onze ervaringen en wat we hebben geleerd. We zijn benieuwd naar jouw reactie...!

Leesgierig? Lees en download hier de agenda!

593aa6a2a3661