..
Publicatie

Mind the Gap! #7: Verschil en gelijkheid

'Verschil en gelijkheid: perspectief van Brabanders' is de zevende publicatie binnen de verkenning 'Mind the Gap!'. In deze publicatie staat het perspectief van de Brabander centraal. Verschil is er. Maar zien Brabanders dit ook en mag het er dan ook zijn? En lukt het hen om dat te overbruggen?
quote
Heeft de overheid (nog) een rol in het aanwakkeren van saamhorigheid onder Brabanders? Een overheid die tegelijkertijd te maken heeft met een fundamenteel gebrek aan vertrouwen bij diezelfde Brabanders.
- Susanne Agterbosch, Patrick Vermeulen en Koen Vinckx - het PON

In dit zevende deel in de ‘Mind the Gap!’-reeks staat het perspectief van de Brabander centraal. De publicatie is gebaseerd op het rapport ‘Sociale samenhang en scheidslijnen door de ogen van Brabanders’ van PON-onderzoekers Susanne Agterbosch en Koen Vinckx (hier te lezen en te downloaden). De belangrijkste onderzoeksresultaten tref je in het eerste deel van deze publicatie aan [onderzoek].

Conclusie: dat er verschillen zijn, is zo! Vervolgens hebben Susanne Agterbosch, Koen Vinckx en Patrick Vermeulen zich de vraag gesteld: en dan? Het antwoord op deze vraag is niet eenvoudig. Een eerste poging om hierop een antwoord te geven, lees je terug in het tweede gedeelte van deze uitgave [reflectie].

Ten slotte heeft Piet de Kroon het onderzoek van casuïstiek voorzien: in het derde deel van deze publicatie komen drie initiatiefnemers van het participatieproject ‘Met Elkaar voor Mekaar’ uit Sint-Michielsgestel aan het woord [interviews].

59130f0b110b9