..
Publicatie

Mind the Gap! #5: Reisgids fietsexpeditie

‘Biodivers Brabant: reisgids voor beleidsmakers' is de vijfde publicatie binnen de verkenning 'Mind the Gap!'. Samen met Anne van Strien heeft Isis Boot haar ervaringen en bevindingen van de fietsexpedities geanalyseerd en vertaald naar deze reisgids.
quote
Zo te zien is de Brabander inventief, en weet hij zelfs in tijden van grote verandering zijn mogelijkheden te benutten. Over het algemeen lijkt hij veerkrachtig en adaptief.’
- Isis Boot - social designer

Uitgerust met een videocamera en typemachine ging Isis op pad om verhalen en beelden op te halen: leeft het thema van groeiende verschillen en in hoeverre wordt het als een probleem ervaren? Isis is in gesprek gegaan om te horen wat er leeft. Het doel van de expeditie: sociale verschillen in Brabant in kaart brengen en meer licht werpen op de toenemende maatschappelijke scheidslijnen binnen de provincie.

Deze publicatie in de vorm van een reisgids doet verslag van deze expeditie per speciaal uitgeruste onderzoekstandem. Isis en Anne nemen je mee langs vijf verschillende routes die elk een ander perspectief geven op het Brabant dat ze aantroffen. Want het Brabant van de één is niet het Brabant van de ander. Hou tijdens het bladeren de legenda aan de achterkant van deze reisgids bij de hand. Zo kun je niet alleen de verschillende routes herkennen, maar ook ontdekken welke scheidslijnen we onderweg tegenkwamen en welke sleutelplekken, -rollen en -strategieën aanknopingspunten kunnen geven voor een mooier Brabant.

58dc0c97d6658