..
Publicatie

Mind the Gap! #4: Terugblik Vooruitdenkerslezing

De terugblik op de Vooruitdenkerslezing 'Ongelijk maar fair' is de vierde publicatie binnen de verkenning 'Mind the Gap!'. Hierin blikken we terug op lezing die Marc de Vos 24 november 2016 in Cinecitta in Tilburg hield.
quote
Soort zoekt soort op de huwelijksmarkt. Zo ontstaan steeds meer gescheiden werelden tussen hoog- en laagopgeleid, wat bepalend is voor de toekomst van opgroeiende kinderen.
- Marc de Vos - auteur 'Ongelijk, maar fair'

Donderdag 24 november hield Marc de Vos, auteur van het spraakmakende boek ‘Ongelijk maar fair’, de derde Vooruitdenkerslezing van BrabantKennis.

Eén van de meest prangende kwesties van onze tijd is de sociaal-culturele tweedeling van de samenleving. De ongelijkheid tussen hoog- en laagopgeleiden groeit. Het ongenoegen daarover voedt wereldwijd het maatschappelijke en politieke debat. Maar wat moeten we eigenlijk van de ongelijkheid denken? Waar komt ze vandaan, is die ongelijkheid goed of slecht? En wat kunnen we eraan doen?! Hoe zit het met ongelijkheid in Noord-Brabant?

De Vlaamse opiniemaker en hoogleraar Marc de Vos (UGent) roeit tegen de stroom in en biedt een positief wereldbeeld van kansen, mensen, diversiteit en merite. Hij kijkt voorbij de cijfers en legt het echte hart van ongelijkheid bloot.

58db9c6433d8f