..
Publicatie

Kiem #9: Gaming

In de negende kiem van Het Nieuwste Brabant 'Brabant speelt' bekijken we de mogelijkheden om spelenderwijs te besturen en maatschappelijke vraagstukken op te lossen: gaming.
quote
Gamification zorgt er simpelweg voor dat veel meer deurtjes van onze zintuigen worden opengezet.
- Leon van Rooij - directeur Playgrounds Festival

Het nieuwste Brabant is een spelend Brabant. Spelen is een basisbehoefte van de mens en belangrijk voor onze ontwikkeling. Spelen om creativiteit te triggeren, informatie over te brengen en beleving en gedrag van mensen te veranderen. Leon van Rooij, directeur Playgrounds International Digital Arts Festival, vertelt over het steeds interactiever worden van vormgeving en beeldende kunst, en het belang van spel voor betrokkenheid van het publiek.

De mogelijkheden om spelenderwijs te besturen en maatschappelijke vraagstukken op te lossen staat nog in de kinderschoenen. Gaming zou weleens een mooie kans voor Brabant kunnen zijn. Wij hebben in Brabant een onderwijs- en kennisnetwerk om trots op te zijn: van de TU/e, Design Academy Eindhoven, SintLucas, het Radius College, NHTV tot AKV|St.Joost. Welkom in Brabant: follow the fun!

58db797d0fab0