..
Publicatie

Kiem #2: Scheidslijnen

In de tweede kiem van Het Nieuwste Brabant 'Binden in de Buurt' staat de opkomst van sociale initiatieven en de herwaardering van het lokale centraal.
quote
Waar je elkaar echt raakt, is in interesses. Dat maakt iedere kloof overbrugbaar.
- Natascha Koulen - (voormalig) directeur - Tante Netty

Het nieuwste Brabant is een door idealisme gedreven Brabant. Steeds meer jonge Brabanders zetten hun idealen om in daden. Vanuit hun sociale waarden proberen ze actief de samenleving te verbeteren. Samen met anderen in hun wijk en buurt werken ze aan slimme oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen zoals milieu, zorg, arbeidsmarkt, onderwijs en sociale binding.

Op verschillende plekken in Brabant vinden spannende experimenten plaats door ‘social innovators’. Er wordt volop geëxperimenteerd met de oprichting van bewonersbedrijven en zorg- en energiecoöperaties. De mate van participatie en initiatief blijkt afhankelijk te zijn van de leefsituatie van mensen. Natascha Koulen vertelt over Tante Netty – een sociaal ontwerpcollectief uit Eindhoven – en de projecten die zij uitvoeren om de trots en betrokkenheid van bewoners op hun wijk (Woensel-West) te vergroten.

58db6bdfbd7cc