..
Publicatie

Jaarverslag: Horizon 2016-2017

In de horizon blikt BrabantKennis terug en kijkt vooruit. Zo vind je een beeldend verslag van onze activiteiten en publicaties. Door QR-codes te scannen en op interactieve linkjes te klikken komen ze via mobiel of tablet in beeld en geluid tot leven!
quote
De toekomst is van iedereen!
- Joks Janssen - directeur BrabantKennis

Wie zich met de toekomst bezighoudt, komt in Brabant ruimschoots aan zijn trekken. De toekomst wordt hier niet alleen bedacht, maar ook gemaakt. Hier, in deze regio, is de polsslag van de technologische verandering duidelijk voelbaar.

De maatschappelijke veranderkracht van deze revolutie is groot. Dat laten jonge, ondernemende pioniers uit Brabant iedere dag weer zien. Met hun technisch vernuftige ideeën maken ze uitdagende ontwerpen voor de toekomst. 

Maar naast de vrolijk makende berichtenstroom over innovaties van Brabantse bodem, worden we ook geconfronteerd met (sociale) ongelijkheid. Onder de noemer 'Mind the Gap!' is BrabantKennis in 2015 een nieuwe verkenning hiernaar begonnen. Zo ging tijdens de drukbezochte Vooruitdenkerslezing de Vlaamse hoogleraar en opiniemaker Marc de Vos dieper in op de prangende kwestie van toenemende verschillen. Hij wist duidelijk te maken dat onze samenleving op dit moment ongelijker is dan we vrezen, maar echtvaardiger dan we hopen. 

Daarin schuilt ook een opgave en opdracht voor BrabantKennis. De toekomst is er immers voor alle Brabanders. Iedereen moet de kans krijgen om met ons mee te denken en te doen. Daarom zijn we de afgelopen zomer per tandem op ‘expeditie’ gegaan door het Brabantse land. Op zoek naar de verhalen en beelden van heel uiteenlopende Brabanders.

In deze derde horizon blikken we terug op 2016 en kijken we vooruit naar 2017.

58dbaf0fa6806