..
Publicatie

Jaarverslag: Horizon 2014-2015

In de (jaarlijkse) horizon blikt BrabantKennis terug en kijkt vooruit. De horizon bevat een beeldend verslag van onze activiteiten en publicaties. Door QR-codes en Layar te scannen komen ze via je mobiel of tablet in beeld en geluid tot leven!
quote
Besturen vraagt om vooruitdenken. Vandaag meer dan ooit. Gelukkig zijn wij het in Brabant gewend om vooruit te kijken.
- Joks Janssen - directeur BrabantKennis

BrabantKennis helpt het bestuur en de politiek in het nadenken over de lange termijn. We verkennen mogelijke toekomsten van Brabant. Dat doen we niet alleen, maar samen met Brabantse burgers, overheden, ondernemers en onderwijs- en kennisinstellingen. De Brabantse kenniseconomie is immers ook een kennisdemocratie. Er schuilt een enorme wijsheid in Brabantse burgers en ondernemers.

In een ‘lerende economie’ moet kennis circuleren. Daarom heeft BrabantKennis de afgelopen periode actief gezocht naar nieuwe en innovatieve vormen van kennisuitwisseling. De periodieke trenddagen die we organiseren zijn een voorbeeld van hoe we van elkaar kunnen leren, elkaar kunnen inspireren en gezamenlijk toekomstbeelden kunnen ontwerpen. BrabantKennis is hét platform dat deze kennisuitwisseling stimuleert en organiseert, belangrijke trends en ontwikkelingen signaleert en nieuwe thema’s en opgaven voor politiek en bestuur agendeert.

In deze eerste horizon blikken we terug op 2014 en kijken we vooruit naar 2015.

58db68a5b2c28