..
58cab23341b89
Longread

Is gemiddeld goed genoeg?

De grote stad is booming. Met name jong hoogopgeleid talent trekt naar de stad. Welke gevolgen heeft dat voor de Brabantse middelgrote steden? In deze longread staat de toekomst van wonen in Brabant centraal.
quote
Verhuisgeneigdheid is levensfase afhankelijk.
- Jessie Wagenaar - directeur Gebiedsmarketing - BPD

De grote stad is booming. Met name jong hoogopgeleid talent verruilt de geboortegrond voor de florerende grote centrumsteden (Eindhoven, Breda, ’s-Hertogenbosch en Tilburg) met hoger onderwijs en een cultureel klimaat. 

Dat heeft gevolgen voor de Brabantse middelgrote steden ('Midsize Brabant'). Steden zoals Roosendaal, Oss en Oosterhout met tussen de 50.000 en 100.000 inwoners. Hebben zij genoeg in huis om (nieuwe) bewoners te boeien en aan zich te binden of is op termijn bevolkingsgroei onafwendbaar? 

In een krachtig visueel document neemt BrabantKennis je mee langs feiten, cijfers, historie en toekomst. In deze longread verdiepen we ons in de toekomst van wonen in Brabant en staat de volgende vraag centraal: Is gemiddeld goed genoeg?

Leesgierig? 

Lees dan ook het interview 'Toon karakter' met Jessie Wagenaar, directeur Verkoop en Gebiedsmarketing BPD (voorheen Bouwfonds Ontwikkeling).

58caafe1f375b

Foto: Willeke Machiels

IN DE KIJKER