..
5e5d0330446e2
Activiteit

Het Nieuwste Waterschap

Op uitnodiging van de NSOB werkten BrabantKennis en Erasmus Universiteit Rotterdam mee aan het essay 'Het Nieuwste Waterschap'. Daarin presenteren we onze gezamenlijke visie op de toekomst van de Brabantse wateropgave en de rol van de Brabantse waterschappen daarin.

In 2020 bestaat de Brabantse Waterschapsbond 90 jaar. Dit jubileum markeert de samenwerking tussen de Brabantse waterschappen en hun unieke positie in het Brabantse ecosysteem. Voor hun 90-jarige verjaardag  hebben de besturen van de waterschappen in de Brabantse Waterschapsbond ervoor gekozen om hun blik vooruit te richten: om te  jubileren door vooruit te zien.

Om het verleden recht te doen, kijken zij  naar de toekomst. Welk waterschap is nodig als we tien jaar vooruitkijken en wat kunnen we nu doen om dat dan te bereiken? Wat zijn de trends en patronen, waar bewegen ze heen, welke kiemen dienen zich aan, en wat zou dat alles kunnen betekenen voor Brabantse waterschappen en hun omgeving? Wat kunnen we doen om samen met de omgeving ecosystemen te bouwen die te midden van die toekomstige omstandigheden kunnen overleven en excelleren?

De toekomst van de Brabantse wateropgave is voor BrabantKennis een belangrijke aanloop in de verkenning Land van schaarste en overvloed.

De publicatie is hier te downloaden