..
5c8fa5a9ef827
Publicatie

Een andere kijk op de Brabantse economie

BrabantAdvies, Telos, de BOM en BrabantKennis hebben de concurrentiekracht van onze provincie op een vernieuwende manier in kaart gebracht. In dit e-zine lees je alles over de Brabantse Barometer!
quote
Blijven we in staat om de concurrentie aan te gaan met andere regio’s? Aan welke knoppen moeten we draaien? Hoe zetten we bedreigingen tijdig om in kansen en op welke feiten en inzichten koersen we?

Het gaat Brabant economisch voor de wind. Maar het speelveld om ons heen verandert sneller dan ooit tevoren. Digitalisering, nieuwe geopolitieke verhoudingen en klimaatverandering zorgen voor nieuwe dynamiek. De economische winnaars van vandaag kunnen morgen verliezers zijn. Wie met die blik naar Brabant kijkt, ziet dat we zeker niet altijd in de voorhoede spelen. We zitten bijvoorbeeld in de middenmoot waar het gaat om arbeidsmarkt en woningmarkt. Ook op andere terreinen zijn de uitdagingen groot. Er is werk aan de winkel.

BrabantAdvies, Telos, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en BrabantKennis hebben intensief samengewerkt om een Barometer te ontwikkelen die de concurrentiekracht van onze provincie op een vernieuwende manier in beeld brengt. De Barometer geeft inzicht in onze concurrentiepositie. Dat inzicht is cruciaal. Concurrentiekracht staat immers aan de basis van economische ontwikkeling en banencreatie.

Leesgierig? Klik snel door voor het complete e-zine.

IN DE KIJKER