..
5cfa27ff66cf5
Terugblik

Terugblik CultuurLokaal: EigenWIJs

Wat is culturele eigen(wijs)heid? En gaan eigenwijs zijn en vernieuwing wel samen? Hoe zit dat eigenlijk met ‘zijn’? Met wie ben ik, wie wil ik zijn en wie kan ik zijn?

Docent Miranda van Bragt daagde haar leerlingen van het Mgr. Frenckencollege uit Oosterhout uit de begrippen cultuur, eigenwijs en Brabant te verkennen, te verbinden en te verbeelden. Het resultaat presenteerden ze op donderdag 6 juni op het Galvanitasterrein in Oosterhout.

Tijdens de drukbezochte avond werd bovendien de betekenis van erfgoed verkend met Patrick Timmermans (directeur Erfgoed Brabant), bekeken we de documentaire 'Keiweghuisjes' gemaakt door de leerlingen samen met Pet Holman en gingen we in gesprek over culturele broedplaatsen met Ben ten Hove. De avond werd omlijst door theaterspel, poëzie en dans door de leerlingen en dansgroep EigenwijZ.

Het was een gezellige, afwisselende avond, vol cultuur. Tot in de puntjes verzorgd door de leerlingen, van hapjes tot aankleding, van presentatie tot muzikale omlijsting.