..
5de4c3b8e6cf5
In de media

Column Rien de Visser: Erfgoed door de wasstraat van mooi Bernheze

Rien de Visser (topobiograaf en publicist cultureel erfgoed) schreef een prikkelende reactie op de tussennotie erfgoedvisie van de gemeente Bernheze getiteld ‘Een ode aan het boeren leven’ en de Inspiratieavond op 18 november 2019 in de Abdij van Berne.

Om de verbinding van de gemeente met de gemeenschap te duiden, haakt hij aan bij het essay ‘VAN ONDEROP. De (on)macht van de gemeenschap ’, door Gerard Rooijakkers voor de verkenning ‘Culturele eigen/wijs/heid ’, 2019.

"Ziehier! Een dwarsdenker, in kasteelkleren een vrij lansier, die geen grijs Kafka-kasteel als machtcentrale van monumentenzorg verdedigt, maar kleurrijke cultuurbiotopen verkoopt als coöperatieve krachtcentrales van een biodivers cultuurlandschap. (...) Om zo HUN monumentenzorg die te veel negatieve energie steekt in stenen zonder verhalen om te vormen tot ONZE erfgoedwereld die met flinke flexibiliteit en veel verbeeldingskracht zoveel mogelijk positieve energie weet te halen uit het verbinden van onze eigen stenen met hun eigen verhalen.

Lees de column van Rien Column wasstraat bernheze 301119 Rien de Visser 1575274055