Trend: Wonen

Is gemiddeld goed genoeg?

Is gemiddeld goed genoeg?

De grote stad is booming. Met name jong hoogopgeleid talent trekt naar de stad. Welke gevolgen heeft dat voor de Brabantse middelgrote steden? In deze longread staat de toekomst van wonen in Brabant centraal.

Betrokken personen

Sjoerd van Dommelen

projectleider

Sjoerd van Dommelen

Sjoerd is de man van de feiten en de cijfers en gaat hier graag over in discussie. Ook heeft hij altijd interessante weetjes op zak. Bij BrabantKennis is hij verantwoordelijk voor de interactieve longreads, waarin we verschillende trends onderzoeken.
Sara de Kort

tekstschrijver

Sara de Kort

Sara is een ervaren copywriter voor online en offline media. Ze schrijft creatieve teksten die raken en binden.

Verhuisgeneigdheid is levensfase afhankelijk.

  • Jessie Wagenaar - directeur Gebiedsmarketing - BPD

De grote stad is booming. Met name jong hoogopgeleid talent verruilt de geboortegrond voor de florerende grote centrumsteden (Eindhoven, Breda, ’s-Hertogenbosch en Tilburg) met hoger onderwijs en een cultureel klimaat. 

Dat heeft gevolgen voor de Brabantse middelgrote steden ('Midsize Brabant'). Steden zoals Roosendaal, Oss en Oosterhout met tussen de 50.000 en 100.000 inwoners. Hebben zij genoeg in huis om (nieuwe) bewoners te boeien en aan zich te binden of is op termijn bevolkingsgroei onafwendbaar? 

In een krachtig visueel document neemt BrabantKennis je mee langs feiten, cijfers, historie en toekomst. In deze longread verdiepen we ons in de toekomst van wonen in Brabant en staat de volgende vraag centraal: Is gemiddeld goed genoeg?

Leesgierig? 

Lees dan ook het interview 'Toon karakter' met Jessie Wagenaar, directeur Verkoop en Gebiedsmarketing BPD (voorheen Bouwfonds Ontwikkeling).

Foto: Willeke Machiels

Omroep Brabant TV, Brabant Nieuws, 20 december 2015
Omroep Brabant Radio, 20 december 2015