..
Beginscherm Night University 2024
bk_kalender_alt
Evenement

Van doemdenken naar toekomstverliefd? Night University 2024

Night University is hét campusfestival van Tilburg University. Met als thema dit jaar Facts & Fables. Met dit evenement wil de universiteit wetenschap en maatschappij met elkaar verenigen, want wetenschap is voor iedereen.

BrabantKennis verzorgt tijdens de Night University een kennissessie over hoe toekomstbeelden gevormd worden onder invloed van taal én hoe die toekomstbeelden onze houding beïnvloeden: Van doemdenken naar toekomstverliefd?

Eventgegevens

Datum 16 mei 2024
Tijd 19.30 uur
Locatie Tilburg University
Omschrijving Gratis, vrije inloop

Verandert onze houding ten opzichte van de toekomst als we vooral in doembeelden over de toekomst praten? En hoe kunnen we weer met hoop naar de toekomst kijken? Dat verkennen we tijdens deze sessie bij Night University met Caroline Vander Stichele, hoogleraar bij Tilburg School of Catholic Theology. Zij onderzoekt de invloed van het gebruik van verwijzingen naar de Apocalyps in het klimaatdebat. Zorgt dit juist voor meer angst of hoop voor de toekomst?

BrabantKennis helpt je om Brabant steeds beter te begrijpen door thema’s te verkennen die de toekomst van deze provincie beïnvloeden. In onze nieuwe verkenning gaan we op zoek naar inzichten, voorbeelden en verhalen die ons kunnen helpen om weer toekomstverliefd te worden.

Slide thema Night University 2024

Night University is hét campus- en wetenschapsfestival van Tilburg University! Thema dit jaar: Feiten & Fabels. Raadpleeg het volledige programma, bekijk de highlights en krijg een impressie van Night University via de website van Tilburg University.