Masterclass #3 'Maak het verschil'

Masterclass #3 'Maak het verschil'

Samen met experts organiseert BrabantKennis in 2017 vanuit haar verkenning ‘Mind the Gap!’ masterclasses onder de naam 'Maak het verschil!'. Een terugblik op de derde: 'Mogelijkheden mogelijk maken'.

Er zijn bepaalde groepen mensen in Brabant van wie de film van het leven er totaal anders uitziet dan van andere groepen. Verschillende films, in dezelfde economie en hetzelfde beleid. Dáár ligt de echte ongelijkheid. Samen met filosoof Henk Oosterling zijn we op zoek gegaan naar een samenlevingsambitie die stroomopwaarts werkt. 

Als je mensen wil ondersteunen moet je netwerken versterken. Mensen zijn niet autonoom, ze zijn knooppunten in een netwerk. En je moet ze skills aanleren om in het netwerk goed te kunnen handelen. "Je netwerk is je vangnet en je trampoline”, zegt Henk daarover. Door de opkomst van ICT en social media en het vraagstuk van klimaatveranderingen zijn andere vaardigheden vereist. Begin daarom al in het basisonderwijs met het aanleren van skills voor een eenentwintigste-eeuws vakmanschap. Twaalf jaar geleden zette Henk zijn denkwijze om in de praktijk en startte hij met Rotterdam Vakmanstad. 

Klik hier voor een uitgebreide terugblik op deze inspirerende middag, inclusief foto's en tweets!

Betrokkenen

Heidi Buijtels

projectleider

Heidi Buijtels

Heidi is als projectleider altijd druk in de weer voor BrabantKennis. Op het moment trekt ze de verkenning 'Mind the Gap!'. Daarnaast is ze een passievolle zelfstandig programmamaker en moderator in het publieke domein.
Henk Oosterling

Henk Oosterling

Henk is universitair docent Filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en als oprichter van Rotterdam Vakmanstad pleitbezorger voor het aanleren van een actieve houding bij kinderen én duurzaam 21ste-eeuws vakmanschap.