Masterclass #2 'Maak het verschil'

Masterclass #2 'Maak het verschil'

Samen met experts organiseert BrabantKennis in 2017 vanuit haar verkenning ‘Mind the Gap!’ masterclasses onder de naam 'Maak het verschil!'. Een terugblik op de tweede: 'Kijk op de Wijk'.

Samen met bestuurskundige Pieter Tops zijn we nagegaan hoe armoede en sociale uitsluiting van oudsher kunnen leiden tot wijken en buurten die volledig op zichzelf lijken staan, waar bewoners de eigen boontjes doppen en af en toe een oogje dichtknijpen. En waar ondermijnende criminaliteit welig tiert. We hebben gesproken over wat we kunnen doen om te voorkomen dat de georganiseerde criminaliteit een wijk overneemt of ontwricht. Een bestuurlijke en justitiële aanpak lijkt dan een noodzakelijke voorwaarde, maar is zeker niet voldoende. Volgens Tops zullen we juist een bredere, maatschappelijke oftewel meervoudige aanpak moeten ontwikkelen. Vervolgens hebben we onder leiding van medewerkers van Starters4Communities drie maatschappelijke Tilburgse initiatieven bezocht: Living Museum, Chef's Level en Debatkuip. 

Klik hier voor een uitgebreide terugblik op deze inspirerende middag, inclusief foto's en tweets!

Betrokkenen

Heidi Buijtels

dagvoorzitter

Heidi Buijtels

Heidi is als projectleider altijd druk in de weer voor BrabantKennis. Op het moment trekt ze de verkenning 'Mind the Gap!'. Daarnaast is ze een passievolle zelfstandig programmamaker en moderator in het publieke domein.
Pieter Tops

master

Pieter Tops

Pieter is hoogleraar Bestuurskunde aan Tilburg University, lector politie en openbaar bestuur bij de Politieacademie en (co-) auteur van ‘De achterkant van Nederland – Hoe onder- en bovenwereld verstrengeld raken' en 'Een ongetemde buurt'.