Masterclass #1 'Maak het verschil'

Masterclass #1 'Maak het verschil'

Samen met experts organiseert BrabantKennis in 2017 vanuit haar verkenning ‘Mind the Gap!’ masterclasses onder de naam 'Maak het verschil!'. Een terugblik op de eerste: 'Polarisatie in de Praktijk'.

Met master en bestuurskundige Marcel Boogers, burgemeester Jan Hamming (gemeente Heusden) en Buurtbinders zijn we nagegaan hoe sociale tegenstellingen in Brabantse buurten en wijken zich uiten en wat we daaraan kunnen doen. Als we naar de politieke kaart van Brabant kijken, lijkt het erop dat groepen steeds vaker tegenover elkaar staan en elkaar liever mijden dan dat ze samen door een deur gaan. Hoe leven mensen eigenlijk samen? Waar zien en ontmoeten zij elkaar? Waar bouwen ze aan een gedeeld bestaan? En hoe kun je het samenleven van verschillende culturele groepen juist stimuleren? Welke handvatten hebben overheden en maatschappelijke organisaties om samen met burgers verschillen te overbruggen? Hoe maken we ons in deze tijd 'de kleurrijke kunst van het overbruggen' eigen?

Klik hier voor een uitgebreide terugblik op deze inspirerende middag, inclusief foto's en tweets!

Betrokkenen

Marcel Boogers

master

Marcel Boogers

Marcel is hoogleraar innovatie en regionaal bestuur aan de Universiteit Twente, senior adviseur bij BMC|advies, nieuwsjunk, hobbykok én fietscoureur. Voor BrabantKennis schreef hij het essay 'Brabants Bont: de kleurrijke kunst van het overbruggen'.
Heidi is als projectleider altijd druk in de weer voor BrabantKennis. Op het moment trekt ze de verkenning 'Mind the Gap!'. Daarnaast is ze een passievolle zelfstandig programmamaker en moderator in het publieke domein.