Bijeenkomst 'Proef het verschil'

Bijeenkomst 'Proef het verschil'

Een terugblik op het drukbezochte (slot-)evenement van onze verkenning Mind the Gap!, ‘Proef het verschil’, over groeiende verschillen in de Brabantse samenleving.

Want hoe verschillend we ook zijn, we kunnen allemaal verschilmakers zijn.

We leven in een nieuwe werkelijkheid, waarin we elkaar juist zo hard nodig hebben om samen vragen te beantwoorden. Hoe komen we voorbij de tweedeling? Hoe bouwen we aan een samenleving die ongelijk, maar ‘fair’ is? Om verschil te kunnen maken, moet je het eerst proeven. Dit gebeurde op het drukbezochte (slot)evenement van Mind the Gap!, ‘Proef het verschil’, waar BrabantKennis iedereen uitnodigde te blijven nadenken over een toekomst voor álle Brabanders. Want hoe verschillend we ook zijn, we kunnen allemaal verschilmakers zijn.

Nieuwsgierig? Lees en download hier alles over deze inspirerende avond - inclusief foto's en tweets!


Verschillen in Brabant: jeuken je handen om daadwerkelijk het verschil te gaan maken en ben je een 'doener'? Kom dan naar onze masterclasses 'Maak het verschil'! Vind hier meer informatie en meld je aan!

Betrokkenen

Susanne Agterbosch

onderzoeker

Susanne Agterbosch

Susanne werkt bij het PON als adviseur-onderzoeker aan vraagstukken waar aspecten van de sociale en/of fysieke leefomgeving samenkomen, zoals energie, burgerparticipatie en welzijn. Voor BrabantKennis vertelt ze van alles over gepercipieerde verschillen.
Marcel Boogers

onderzoeker

Marcel Boogers

Marcel is hoogleraar innovatie en regionaal bestuur aan de Universiteit Twente, senior adviseur bij BMC|advies, nieuwsjunk, hobbykok én fietscoureur. Voor BrabantKennis schreef hij het essay 'Brabants Bont: de kleurrijke kunst van het overbruggen'.
Isis Boot

onderzoeker

Isis Boot

Isis is Social Designer en Sociaal Geograaf. Voor de verkenning 'Mind the Gap!' is Isis, op een ludieke tandem en steeds vergezeld door andere interessante gasten, op fietsexpeditie door heel Brabant gegaan om in gesprek te gaan met mensen.
Heidi Buijtels

projectleider

Heidi Buijtels

Heidi is als projectleider altijd druk in de weer voor BrabantKennis. Op het moment trekt ze de verkenning 'Mind the Gap!'. Daarnaast is ze een passievolle zelfstandig programmamaker en moderator in het publieke domein.
Bernard ter Haar

spreker

Bernard ter Haar

Bernard is DG Sociale Zekerheid en Integratie bij het ministerie van SZW. Hij richt zich vooral op het bieden van meer zekerheid en participatiekansen voor alle groepen kwetsbare burgers. Belangrijke thema's: sociale cohesie en de inclusieve samenleving.
Elisabeth van den Hoogen

dagvoorzitter

Elisabeth van den Hoogen

In het publieke domein voelt Elisabeth zich als een vis in het water. Afgestudeerd in Staats- en Bestuursrecht volgt zij als journalist en gespreksleider haar grote passie: maatschappelijke en politieke onderwerpen die spelen bij gemeenten en provincies.
Joks Janssen

spreker

Joks Janssen

Als directeur van BrabantKennis zorgt Joks voor een goede, inhoudelijke aansturing van het team. Hij is op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen en weet deze als geen ander te koppelen aan wat er in het Brabant van (over)morgen speelt.
Vera Mulder

spreker

Vera Mulder

Vera schrijft verhalen over mensen waar altijd over, maar niet mee gepraat wordt. Vera gaat het liefst in gesprek met haar publiek, en neemt mensen mee op sleeptouw of gaat de discussie aan over allerhande sociaal-maatschappelijke onderwerpen.
Roderik Ponds

onderzoeker

Roderik Ponds

Roderik Ponds is senior onderzoeker bij Atlas voor Gemeenten waar hij zich bezig houdt met onderzoek naar wijken, steden en regio’s. Voor BrabantKennis bracht verschillen in Brabant in kaart.
John Rozema

onderzoeker

John Rozema

John werkt bij HowAboutYou dat allerlei analyses op basis van sociale media gegevens maakt. Zo kijkt hij voor BrabantKennis naar mogelijke scheidslijnen in Brabant die op social media naar voren komen.
Ad Schalkx

onderzoeker

Ad Schalkx

Als machinebouwer (Philips) en later als procesbeheersings-, bedrijfspsychologisch en sociaal adviseur ontwikkelt Ad software voor het terugkoppelen van ontwikkeling (leren) van groepen, gemeten in taalgebruik in social media of e-mail verkeer.
Hans Schapenk

spreker

Hans Schapenk

Hans is rector van OMO Scholengroep Helmond en voorzitter van Samen Leren Met Helmond Sport: professionals uit het onderwijs, welzijn en sport helpen leerlingen uit het voortgezet onderwijs te werken aan zelfvertrouwen, motivatie en samenwerken.
Anne van Strien

onderzoeker

Anne van Strien

Anne van Strien is Social Designer en Sociaal Geograaf. Voor de verkenning 'Mind the Gap!' ging Anne in samenwerking met Isis Boot op fietsexpeditie.
Josse de Voogd

electoraal geograaf

Josse de Voogd

Josse is onderzoeker en publicist op het raakvlak van ruimte, politiek en samenleving. Hij is gespecialiseerd in geografie van stemgedrag. Voor BrabantKennis schreef hij een essay over politieke scheidslijnen en is hij mee op fietsexpeditie geweest.
Nathalie van der Zanden

spreker

Nathalie van der Zanden

Nathalie is wethouder Wmo bij de gemeente Helmond, met een focus op armoedebestrijding en ouderen. Zij heeft een rotsvast geloof in een sociale samenleving waarin iedereen kan meedoen.