Trend: Toekomst van Brabant

Toekomstgids Brabantse gemeenten

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen spreken Brabanders zich uit over belangrijke, lokale zaken. Die lokale zaken worden veelal beïnvloed door trends en ontwikkelingen van buiten de gemeente. Wat vraagt dat van de gemeente van de toekomst, van de lokale politici en bestuurders van de toekomst?

Waarom deze verkenning?

Het klimaat, onze veiligheid, de economie en technologie, ze overstijgen alle gemeente- en zelfs landsgrenzen. Hoe (her)waarderen we het lokale en ambachtelijke in tijden van onbegrensde globalisering? Hoe borgen we de menselijke maat in tijden van oprukkende technologie? Hoe zorgen we voor verbinding in tijden van toenemende tegenstellingen?

Stilstaan bij dit soort grote vragen in tijden van drukte, schiet er vaak bij in. Geen nood! BrabantKennis ging op zoek naar de vragen en de antwoorden. Het begin van de reis is gemaakt en dat heeft geleid tot een handzame ‘reisgids’. De komende tijd reizen we graag samen met jou verder!

Wij verkennen de toekomst graag met jouw hulp! Dus heb je een interessant artikel gelezen, een mooie documentaire, TEDx of expositie gezien, weet je een relevante spreker, ken je een inspirerend voorbeeld? Laat het ons weten.

Voor aanvullende vragen nemen we graag per e-mail contact met je op. Mogen we je naam bij de inzending plaatsen? Vul deze dan in, anders plaatsen we je tip anoniem.

Deze tips kregen we al

Lokale initiatieven en krachtenbundeling

Ik ben zeer geïnspireerd door de film "Tomorrow" waarin verschillende voorbeelden worden gepresenteerd hoe je als individu of als groep het verschil kan maken!

Getipt door Marcel de Heer

erfgoed

Ik vind het belangrijk dat wij, als inwoners van Brabant, ons bewuster zijn van ons erfgoed in relatie tot de toekomstontwikkelingen. In Breda hebben wij de Gouden Cirkel. Lijkt me interessan om dat meteen grotere groep te dele. Wij hebben inmiddels

Getipt door Marijke van der Putten

Met deze verkenning brengen we de culturele eigen(wijs)heid van Brabant in beeld.

Deel je tip