Mind the Gap!

Team BrabantKennis

Heidi Buijtels

projectleider

Heidi Buijtels

Heidi is als projectleider altijd druk in de weer voor BrabantKennis. Op het moment trekt ze de verkenning 'Mind the Gap!'. Daarnaast is ze een passievolle zelfstandig programmamaker en moderator in het publieke domein.
Joks Janssen

dagvoorzitter

Joks Janssen

Als directeur van BrabantKennis zorgt Joks voor een goede, inhoudelijke aansturing van het team. Hij is op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen en weet deze als geen ander te koppelen aan wat er in het Brabant van (over)morgen speelt.
Koen Vinckx

onderzoeker

Koen Vinckx

Koen is adviseur-onderzoeker bij CINOP en houdt zich voornamelijk bezig met wat zich in de leefwereld van burgers afspeelt en wat dit kan betekenen voor overheden en organisaties. Hij is vanuit daar parttime werkzaam bij BrabantKennis.

Betrokkenen

Susanne Agterbosch

onderzoeker

Susanne Agterbosch

Susanne werkt bij het PON als adviseur-onderzoeker aan vraagstukken waar aspecten van de sociale en/of fysieke leefomgeving samenkomen, zoals energie, burgerparticipatie en welzijn. Voor BrabantKennis vertelt ze van alles over gepercipieerde verschillen.
Marcel Boogers

onderzoeker

Marcel Boogers

Marcel is hoogleraar innovatie en regionaal bestuur aan de Universiteit Twente, senior adviseur bij BMC|advies, nieuwsjunk, hobbykok én fietscoureur. Voor BrabantKennis schreef hij het essay 'Brabants Bont: de kleurrijke kunst van het overbruggen'.
Isis Boot

onderzoeker

Isis Boot

Isis is Social Designer en Sociaal Geograaf. Voor de verkenning 'Mind the Gap!' is Isis, op een ludieke tandem en steeds vergezeld door andere interessante gasten, op fietsexpeditie door heel Brabant gegaan om in gesprek te gaan met mensen.
Evelyne Deceur

fietser expeditie

Evelyne Deceur

Evelyne Deceur is doctoraatsstudente en onderzoeksmedewerker bij de vakgroep sociaal werk en sociale pedagogiek van de Universiteit Gent.
Ralf Embrechts

spreker

Ralf Embrechts

Ralf is sociaal makelaar op vele fronten: van directeur Maatschappelijke Ontwikkelings Maatschappij tot mede-initiatiefnemer van de armoedeglossy Quiet500, waarmee stille armoede een gezicht kreeg. De 2e editie is inmiddels uit: 'de glossy die schuurt.'
Martijn Groenleer

spreker

Martijn Groenleer

Martijn is als hoogleraar recht en bestuur verbonden aan Tilburg University. Ook is hij directeur van het Tilburg Center for Regional Law and Governance (TiREG). Tijdens ‘swingstate Brabant’ vertelde hij over Brabant in internationaal perspectief.
Bernard ter Haar

spreker

Bernard ter Haar

Bernard is DG Sociale Zekerheid en Integratie bij het ministerie van SZW. Hij richt zich vooral op het bieden van meer zekerheid en participatiekansen voor alle groepen kwetsbare burgers. Belangrijke thema's: sociale cohesie en de inclusieve samenleving.
Frederieke Hegger

dagvoorzitter

Frederieke Hegger

Frederieke is journalist bij RTL-Z Ze werkte eerder op de redactie van OneWorld en schreef over de financiële sector en geopolitiek. Nu is ze werkzaam als redacteur over de economie van de toekomst, duurzaamheid en de keuzes die we elke dag maken.
Elisabeth van den Hoogen

dagvoorzitter

Elisabeth van den Hoogen

In het publieke domein voelt Elisabeth zich als een vis in het water. Afgestudeerd in Staats- en Bestuursrecht volgt zij als journalist en gespreksleider haar grote passie: maatschappelijke en politieke onderwerpen die spelen bij gemeenten en provincies.
Yvonne Kops

spreker

Yvonne Kops

Begin 2016 werd Yvonne benoemd tot lid van de raad van bestuur van Ons Middelbaar Onderwijs. OMO verzorgt voortgezet onderwijs, van praktijkonderwijs tot gymnasium, in Brabant. Tijdens de Vooruitdenkerslezing was ze gespreksdeelnemer.
Piet de Kroon

interviewer

Piet de Kroon

Piet is socioloog en interim-directeur van SNV Brabant Centraal. Hij was eerder directeur-secretaris van de Zuidelijke Rekenkamer en directeur van het PON. Inmiddels is hij onafhankelijk onderzoeker, gespreksleider en een veelzijdig publicist.
Mariska van Leeuwen

fietser expeditie

Mariska van Leeuwen

Mariska is HBO-studente Social Work en werkt als sociaal werker bij WijZijn. Als sociaal werker is ze actief in verschillende wijken in BOZ.
Carla van Loon

dagvoorzitter

Carla van Loon

Carla van Loon is teamcoach, integratief therapeut en relatietherapeut. Zij heeft haar eigen praktijk 'Dichtbij Vrij' waar zij de focus legt op het vinden van balans en bezieling.
Gerard Marlet

onderzoeker

Gerard Marlet

Gerard is econoom en historicus. Voor Atlas voor gemeenten, de Utrecht School of Economics en de Rijksuniversiteit Groningen richt hij zich op ruimtelijk economisch onderzoek naar de ontwikkeling van wijken, steden en regio’s in Nederland.
Vera Mulder

spreker

Vera Mulder

Vera schrijft verhalen over mensen waar altijd over, maar niet mee gepraat wordt. Vera gaat het liefst in gesprek met haar publiek, en neemt mensen mee op sleeptouw of gaat de discussie aan over allerhande sociaal-maatschappelijke onderwerpen.
Roderik Ponds

onderzoeker

Roderik Ponds

Roderik Ponds is senior onderzoeker bij Atlas voor Gemeenten waar hij zich bezig houdt met onderzoek naar wijken, steden en regio’s. Voor BrabantKennis bracht verschillen in Brabant in kaart.
Leeke Reinders

fietser expeditie

Leeke Reinders

Leeke is als antropoloog verbonden aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Hij exploreert in zowel onderzoek als onderwijs.
John Rozema

onderzoeker

John Rozema

John werkt bij HowAboutYou dat allerlei analyses op basis van sociale media gegevens maakt. Zo kijkt hij voor BrabantKennis naar mogelijke scheidslijnen in Brabant die op social media naar voren komen.
Ad Schalkx

onderzoeker

Ad Schalkx

Als machinebouwer (Philips) en later als procesbeheersings-, bedrijfspsychologisch en sociaal adviseur ontwikkelt Ad software voor het terugkoppelen van ontwikkeling (leren) van groepen, gemeten in taalgebruik in social media of e-mail verkeer.
Paul Spapens

fietser expeditie

Paul Spapens

Op het visitekaartje van Paul staat enerzijds schrijver en anderzijds cultuur-activist. Hij werd onderscheiden met diverse culturele prijzen.
Anne van Strien

onderzoeker

Anne van Strien

Anne van Strien is Social Designer en Sociaal Geograaf. Voor de verkenning 'Mind the Gap!' ging Anne in samenwerking met Isis Boot op fietsexpeditie.
Henri Swinkels

spreker

Henri Swinkels

Henri is namens de SP gedeputeerde Leefbaarheid en Cultuur in Brabant. In zijn portefeuille zitten leefbaarheid en samenleving, cultuur en sport, monumenten en erfgoed(complexen) en gezondheid. Momenteel houdt hij zich veel bezig met sociale veerkracht.
Patrick Vermeulen

onderzoeker

Patrick Vermeulen

Patrick is directeur-bestuurder van het PON. Hij is gepromoveerd op overleg binnen organisaties en jarenlang werkzaam geweest op het terrein van participatie. Hij houdt zich o.a. bezig met leefomgevingsvragen, sociale veerkracht en participatie.
Josse de Voogd

onderzoeker, spreker, fietser expeditie

Josse de Voogd

Josse is onderzoeker en publicist op het raakvlak van ruimte, politiek en samenleving. Hij is gespecialiseerd in geografie van stemgedrag. Voor BrabantKennis schreef hij een essay over politieke scheidslijnen en is hij mee op fietsexpeditie geweest.
Marc de Vos

spreker

Marc de Vos

Marc is auteur van het spraakmakende boek ‘Ongelijk maar fair’, waarover hij een lezing gaf tijdens de derde Vooruitdenkerslezing. Hij is de directeur van de denktank Itinera en doceert. Hij schrijft, onderwijst, spreekt en debatteert.
Marc van de Wardt

spreker

Marc van de Wardt

Marc werkt voor het LissPanel en de Universiteit van Amsterdam. Hij onderzoekt en geeft les. Tijdens 'swingstate Brabant' stond hij op het podium met uitleg over de peilingen en gaf zijn analyse van de verkiezingsuitslag.
Clemens van Woerkens

onderzoeker

Clemens van Woerkens

Clemens richt zijn aandacht op sociaal-economisch onderzoek. Behalve voor het samenstellen van de Atlas voor gemeenten is hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van diverse complexemethodes zoals de bereikbaarheidsindex.