Trend: Arbeidsmarkt

Longread 'Kiezen we voor kwaliteit?'

Hoewel de Brabantse economie na de crisis weer gestaag opkrabbelt, zien we dat nog niet terug in dalende werkloosheidcijfers. Op zoek naar oorzaken van en oplossingen voor de (dreigende) mismatch tussen vraag en aanbod, duiken we in deze longread in de toekomst van de Brabantse arbeidsmarkt

Vanuit economisch perspectief hebben we als regio MOE-landers nodig.

  • Frank van Gool - CEO - OTTO Workforce

Hoewel de Brabantse economie na de crisis weer gestaag opkrabbelt, zien we dat nog niet terug in dalende werkloosheidcijfers.

Daar komt bij dat de Brabantse arbeidsmarkt zich de komende jaren geconfronteerd ziet met demografische veranderingen als vergrijzing, ontgroening en krimp van de beroepsbevolking. Hebben we buitenlandse werknemers nodig om in de verwachte tekorten te kunnen voorzien? Weten we voldoende talent aan te trekken en te behouden? En: kiezen we voor kwaliteit?

Op zoek naar oorzaken van en oplossingen voor de (dreigende) mismatch tussen vraag en aanbod, duiken we in deze longread in de toekomst van de Brabantse arbeidsmarkt in internationaal perspectief. En stellen we de vraag 'Kiezen we voor kwaliteit?' Aangezien onze longreads interactieve, online publicaties zijn is het momenteel niet mogelijk om deze in PDF te downloaden.