Trend: Robotisering

Longread 'Brabant aan de robot'

Robots die langzaam maar zeker onze banen overnemen: dat is geen science fiction, maar iets wat ons anno 2017 echt bezighoudt. In deze longread geven we samen met de BOM, BrabantAdvies en Beagle Brabant een eerste voorzet voor een Brabantse robotagenda.

Robots bieden juist kansen voor werkenden en werkzoekenden, zelfs met een afstand tot de arbeidsmarkt.

  • Mark Menting - managing director - Smart Robotics

Robots die langzaam maar zeker onze banen overnemen: dat is geen science fiction, maar iets wat ons anno 2017 echt bezighoudt. Is onze angst terecht? Kunnen we de vooruitgang tegenhouden? En moeten we dat proberen?

BrabantKennis is samen met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), BrabantAdvies en Beagle Brabant in deze kwestie gedoken en concludeert drie keer ‘nee’. Sterker nog: juist voor Brabant is de robotica-revolutie een kans, zowel voor de economie als voor ons Brabanders zélf. De meeste robots tref je aan in een industriële omgeving. Brabant, met haar maakindustrie, zou weleens de beste papieren in huis kunnen hebben om een Gouden Eeuw tegemoet te gaan. Brabant kan een belangrijke rol spelen in de frontlinie van de wereldwijde robotica-revolutie: de kennis, technologie en ervaring zijn hier immers aanwezig.

Met de longread ‘Brabant aan de robot?’ geven we een eerste voorzet voor een Brabantse robotagenda. Aangezien onze longreads interactieve, online publicaties zijn is het momenteel niet mogelijk om deze in PDF te downloaden.