Trend: Maakindustrie

Longread 'Blijft Brabant 't maken?'

De combinatie van Internet of Things, big data, robotisering en 3D-printen zorgt voor een ingrijpende verandering van het wereldwijde industriële landschap. In deze longread nemen we de toekomst van de Brabantse maakindustrie onder de loep.

Door het aanpassen en vernieuwen van je onderneming blijf je in de maakindustrie je positie behouden

De combinatie van Internet of Thingsbig data, robotisering en 3D-printen, zorgt voor een ingrijpende verandering van het wereldwijde industriële landschap. 

Steeds meer werk wordt geautomatiseerd of gebeurt in het buitenland. Maar ook steeds meer dingen worden ánders geproduceerd: gepersonaliseerd en ambachtelijk in onder andere fab labs en selfmade fabrieken.

Hoe blijven we de concurrentie vanuit het goedkope buitenland voor? Waar staat de slimme fabriek van de toekomst? In een krachtig visueel document neemt BrabantKennis je mee langs feiten, cijfers historie en toekomst.

In deze longread staat de volgende vraag centraal: Blijft Brabant ’t maken?! Aangezien onze longreads interactieve, online publicaties zijn is het momenteel niet mogelijk om deze in PDF te downloaden.