Luiheid - Zeven zonden podcast

Zonder tijd bestond luiheid niet, dus hebben we het over tijd en hoe je die al dan niet nuttig besteedt. Hoe ga je bewust om met je tijd, welke rol spelen rituelen daarbij en wat is tijd eigenlijk precies? En we zoeken uit of luiheid nog wel een zonde is in een tijd dat grote internetbedrijven er alles aan doen om onze tijd op te slokken.

Met Ernst-Jan Pfauth, journalist en uitgever van de Correspondent, over hoe je techniek kunt gebruiken om bewuster om te gaan met je tijd en over het gevaar dat de techniek toch jouw tijd opslokt.

George van Hal, sterrenkundige en wetenschapsjournalist Volkskrant, over wat tijd in natuurkundige zin is en natuurlijk over de vraag of je dan ook door de tijd kunt reizen.

En zuster Martha Verstraeten uit OLV Abdij Oosterhout, over vaste rituelen in het kloosterleven en over tijd besteden waarvoor die bedoeld is.

Luiheid - Zeven zonden podcast

Alles over Ernst-Jan Pfauth

https://pfauth.com/

Sinds begin 2019 spreek ik wekelijks met een ‘accountability partner’. We bestrijden samen uitstelgedrag en herinneren elkaar aan werk dat echt voldoening geeft. In dit artikel lees je wat we leerden over hoe je deze gesprekken kunt voeren.

  • Ernst-Jan Pfauth
  • https://pfauth.com/intentioneel-leven/accountability-partner/

De podcast “een podcast over media” die Ernst-Jan Pfauth wekelijks met zijn vriend Alexander Klöpping opneemt https://www.dagennacht.nl/serie/een-podcast-over-media/

Alles over George van Hal:

http://www.georgevanhal.nl/abo...

Science Fact met George van Hal

Top 5 uitgekomen voorspellingen uit sciencefictionfilms

Alles over OLV Abdij Oosterhout https://www.olvabdijoosterhout.nl/

Leer meer over het Brabantse Kloosterleven via www.brabantskloosterleven.nl

Tip: Luister de Zeven Zonden podcast terwijl je over de Brabantse kloosterpaden loopt

https://brabantskloosterleven....

De documentaire 'Tussen vrees en vriendschap' in februari te zien door heel Brabant.

Bekijk het tourschema