Zeven Zonden van Brabant slotevent

Zeven Zonden van Brabant slotevent

Praktische informatie

Verkenning
De Zeven Zonden van Brabant
Datum
Tijd
15:00 uur
Kosten
Gratis
Locatie
DOMUSDELA
Adres
Kanaalstraat 4
5611 CT, Eindhoven
Direct aanmelden

Beweging, verrijking en inspiratie kenmerken onze verkenning naar de Zeven Zonden van Brabant. Samen met journalisten, schrijvers, onderzoekers en wetenschappers ervaarden we dat het onderzoeken van Brabantse zonden zich uitstekend leent voor een toekomstverkenning. We kwamen tot verrassende inzichten en kruisbestuivingen, die een plek vonden in publicaties en in onze podcastserie. Maar waar yang is, moet ook yin zijn. Tijd om de balans op te maken, stil te staan en naar binnen te keren. Tijd voor bezinning. Doe je mee?

We nodigen je graag uit voor ons slotevent op 26 januari 2021En wel te DOMUSDELA in Eindhoven: waar kunnen we immers beter via de kaders van het verleden naar het heden en de toekomst kijken dan in dit getransformeerde klooster? 

Kijk met ons mee in de spiegel van de zeven zonde
n: welke overkoepelende themas zien we terug in de verkenning? Welke lessen kunnen we er uit trekken naar de Brabantse toekomst toe? En welke zonden biechten we in die toekomst eigenlijk nog op? 

PROGRAMMA

Samen met cabaretière Karin Bruers en journalist Theo Verbruggen gaan we op onderzoek. Denker des Vaderlands Daan Roovers geeft in een lezing haar bespiegeling op de verkenning en socioloog Peter Achterberg, Officier van Justitie Ingeborg Koopmans en futurist Catherine Van Holder gaan met elkaar en het publiek in gesprek over de zeven zonden van de toekomst.

Dit zalige middagprogramma wordt omlijst met de bezielde illustraties van Maus Bullhorst, de zingevende gedichten van Merel Morre, de werken van de 7 zonden design challenge van Jheronimus Bosch Art Center en de Design Experience ‘Talking Chair’ van Sharitha van der Gouw.

PRESENTATIE

Karin Bruers

Karin Bruers

In al haar werk of het nu op het podium is of in haar columns, boeken, lezingen of ander werk, is Karin recht door zee, kort door de bocht, vanuit het hart. En als je om al het gedoe, je fouten en ellende zelf niet kunt lachen dan doet zij het wel.
Theo Verbruggen
De Mediamannen

Theo Verbruggen

Door het werk voor het NOS journaal, Radio1 journaal en Omroep Brabant is Theo door de wol geverfd. Theo kan als verslaggever en interviewer ingewikkelde zaken terugbrengen tot de kern in voor iedereen begrijpelijke taal.

SPREKER

Daan Roovers
Universiteit van Amsterdam Denker des Vaderlands

Daan Roovers

Daan vervult de eretitel Denker des Vaderlands en schrijft en spreekt over ethische dilemma’s, politiek, media en cultuur. Door interactief te filosoferen daagt ze mensen uit de eigen visie onder de loep te nemen. Ze is docent publieksfilosofie aan UvA.

Panel 'de Zonden van de toekomst'

Ingeborg Koopmans
Openbaar Ministerie Officier van justitie

Ingeborg Koopmans

Ingeborg Koopmans is officier van justitie en doet onderzoek op het gebied van fraude, veiligheid en milieucriminaliteit. Eerder werkte ze als rechter en als wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit Leiden en Tilburg University.
Catherine van Holder
Pantopicon Futuroloog

Catherine van Holder

Catherine is futuroloog bij Pantopicon, een studio voor design en toekomstverkenning in Antwerpen. Ze is filosofe van opleiding en gespecialiseerd in de inhoudelijke, systemische en designaspecten van toekomstverkenning.
Peter Achterberg
Tilburg University Cultuursocioloog

Peter Achterberg

Peter is cultuursocioloog en verbonden aan de Tilburg University. Hij houdt zich bezig met de vraag hoe mensen betekenis geven aan de wereld om hen heen. Hij onderzoekt culturele, politieke en religieuze verandering in de westerse wereld.

COVID MAATREGELEN

We volgen de maatregelen vanuit het RIVM nauwgezet op. Daarom weten we op het moment van schrijven (d.d. eind oktober) nog niet óf en hoeveel gasten we mogen verwelkomen tijdens ons slotevent. Geheel in stijl van het toekomstdenken zijn we diverse toekomstscenarios aan het uitwerken. We zullen - met de kennis van dan - begin januari kiezen voor het meest geschikte scenario.

We vinden het heel belangrijk dat iedereen die geïnteresseerd is zich kan laten inspireren door ons programma en de bijzondere setting. Daarom zorgen we dat iedereen sowieso via een live-stream of video kan meekijken of terugkijken. Zo kan iedereen op 26 januari met ons mee toekomstbiechten!  

Geef je gegevens hieronder aan ons door, dan krijg je een berichtje als we nieuws hebben. We houden je graag op de hoogte.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Schrijf je hieronder in voor het event!

Inschrijven voor dit evenement