Zeven Zonden van Brabant slotevent

Praktische informatie
- Verkenning
- De Zeven Zonden van Brabant
- Datum
- Tijd
- 15:00 - 16:45 uur
- Kosten
- Gratis
- Locatie
- DOMUSDELA
- Adres
- Online event via: BrabantKennis.spatial.chat
- Aanvullende informatie
- Online eventsite 26-01 vrij toegankelijk vanaf 14.00 uur
Verrijking, reflectie en inspiratie. Dat is wat we vonden in onze verkenning naar de Zeven Zonden van Brabant. Samen met journalisten, schrijvers, onderzoekers en wetenschappers ervaarden we dat het onderzoeken van Brabantse zonden zich uitstekend leent voor een toekomstverkenning. We kwamen tot verrassende inzichten en kruisbestuivingen, die een plek vonden in publicaties en in onze podcastserie. Maar waar yang is, moet ook yin zijn. Tijd om de balans op te maken, stil te staan en naar binnen te keren. Tijd voor bezinning. Doe je mee?
We nodigen je graag uit voor ons online slotevent op 26 januari 2021, live vanuit DOMUSDELA in Eindhoven. Jij kunt dit event online bijwonen via het platform SpatialChat. Ga daarvoor naar:
De SpatialChat is op 26 januari vanaf 14.00 uur toegankelijk. Wij raden je aan ruim voor 15.00 uur binnen te wandelen, want dan kun je alvast even rondkijken en wellicht al wat bekenden ontmoeten. SpatialChat is door zijn interactieve karakter namelijk uitstekend geschikt om te netwerken en bij te praten.
Op 26 januari gaan we online samen het event beleven. Beleven ja, want het wordt meer dan 'slechts' een livestream! Je kunt virtueel rondlopen en plaatsnemen in meerdere zalen, live genieten van het podiumprogramma, een tof randprogramma ontdekken, vragen stellen en napraten met de sprekers en bijpraten met de andere deelnemers. En wellicht kom je weer eens oude bekenden tegen? Of leg je juist interessante nieuwe contacten.
PROGRAMMA
Kijk met ons mee in de spiegel van de zeven zonden. Welke thema's zien we terug in de verkenning? Hoe zinnig zijn de zeven zonden? Welke lessen kunnen we ervan leren voor de toekomst van Brabant? En welke zonden biechten we in die toekomst eigenlijk nog op?
- 15.00 Welkom door cabaretière Karin Bruers en directeur BrabantKennis Jos van den Broek
- 15.15 Hoofdlezing Denker des Vaderlands Daan Roovers
- 15.50 Panel 'zonden van de toekomst'
Journalist Theo Verbruggen in gesprek met socioloog Peter Achterberg, Officier van Justitie Ingeborg Koopmans en futuroloog Catherine van Holder - 16.30 Afsluiting
Dit zalige middagprogramma wordt omlijst met de bezielde illustraties van Maus Bullhorst, de zingevende gedichten van Merel Morre en de werken van de 7 zonden design challenge van Jheronimus Bosch Art Center.
SPATIALCHAT tips & trics
Voor wie nog niet bekend is met het online event platform SpatialChat, wat tips & trics:
Menubalk centraal onderin
- Met de middelste icoontjes kun je je microfoon en camera aan- en uitzetten. Zet standaard ajb je microfoon uit, behalve als je met iemand wilt praten of vragen wilt stellen natuurlijk!
- Met de message-functie (spreekwolkje met drie bolletjes) kun je korte berichtjes en emoji's typen. Deze berichtjes zijn zichtbaar voor iedereen in die zaal.
Rondkijken en navigeren
- Je kunt jezelf door de ruimte bewegen door je icoontje/foto te slepen.
- Hoe dichter je bij iemand in de buurt staat, hoe beter je hem of haar hoort.
- Tip: Je kunt je dus ook samen met een groepje afzonderen in een hoek van de zaal om rustig een gesprek te kunnen voeren of even met iemand bij te praten.
- Je kunt het beeld in- en uitzoomen met het wieltje van je muis, de plus- en min-icoontjes rechtsonder in je scherm of pinch-to-zoom.
- Middels het vierkante icoontje daarboven maak je de weergave full screen.
Zalen
- Je kunt heen en weer lopen tussen zalen, dat doe je in het keuze-menu aan de linkerzijde.
- In iedere zaal passen maximaal 50 gasten tegelijk.
- Er zijn twee verschillende zalen, de entreezaal en de hoofdzaal. Alle entreezalen en hoofdzalen zijn dezelfde ruimtes met hetzelfde programma.
AANBEVOLEN BROWSERS
Kies voor de beste beleving een van de volgende browsers:
- Google Chrome - beste weergave
- Firefox, Microsoft Edge, Opera - goed
- Microsoft Edge - goed
- Safari - versies 12.1-14.0.0 goed, versie 14.0.1 heeft wat beperkingen
- iOS (iPhone): gebruik liefst Safari
- MacOS: gebruik liefst Google Chrome.
- Android: schakel ajb de desktopweergave in. Hoe je dat doet lees je hier: https://browserhow.com/how-to-view-full-desktop-site-on-chrome-android-phone/.