Zeven Zonden van Brabant slotevent

Zeven Zonden van Brabant slotevent

Praktische informatie

Verkenning
De Zeven Zonden van Brabant
Datum
Tijd
15:00 - 16:45 uur
Kosten
Gratis
Locatie
DOMUSDELA
Adres
Online event via: BrabantKennis.spatial.chat
Aanvullende informatie
Online eventsite 26-01 vrij toegankelijk vanaf 14.00 uur
Direct aanmelden

Verrijking, reflectie en inspiratie. Dat is wat we vonden in onze verkenning naar de Zeven Zonden van Brabant. Samen met journalisten, schrijvers, onderzoekers en wetenschappers ervaarden we dat het onderzoeken van Brabantse zonden zich uitstekend leent voor een toekomstverkenning. We kwamen tot verrassende inzichten en kruisbestuivingen, die een plek vonden in publicaties en in onze podcastserie. Maar waar yang is, moet ook yin zijn. Tijd om de balans op te maken, stil te staan en naar binnen te keren. Tijd voor bezinning. Doe je mee?

We nodigen je graag uit voor ons online slotevent op 26 januari 2021, live vanuit DOMUSDELA in Eindhoven. Jij kunt dit event online bijwonen via het platform SpatialChat. Ga daarvoor naar:

BrabantKennis.spatial.chat

De SpatialChat is op 26 januari vanaf 14.00 uur toegankelijk. Wij raden je aan ruim voor 15.00 uur binnen te wandelen, want dan kun je alvast even rondkijken en wellicht al wat bekenden ontmoeten. SpatialChat is door zijn interactieve karakter namelijk uitstekend geschikt om te netwerken en bij te praten.

Op 26 januari gaan we online samen het event beleven. Beleven ja, want het wordt meer dan 'slechts' een livestream! Je kunt virtueel rondlopen en plaatsnemen in meerdere zalen, live genieten van het podiumprogramma, een tof randprogramma ontdekken, vragen stellen en napraten met de sprekers en bijpraten met de andere deelnemers. En wellicht kom je weer eens oude bekenden tegen? Of leg je juist interessante nieuwe contacten.

PROGRAMMA

Kijk met ons mee in de spiegel van de zeven zonden. Welke thema's zien we terug in de verkenning? Hoe zinnig zijn de zeven zonden? Welke lessen kunnen we ervan leren voor de toekomst van Brabant? En welke zonden biechten we in die toekomst eigenlijk nog op?

 • 15.00 Welkom door cabaretière Karin Bruers en directeur BrabantKennis Jos van den Broek
 • 15.15 Hoofdlezing Denker des Vaderlands Daan Roovers  
 • 15.50 Panel 'zonden van de toekomst' 
  Journalist Theo Verbruggen in gesprek met socioloog Peter Achterberg, Officier van Justitie Ingeborg Koopmans en futuroloog Catherine van Holder
 • 16.30 Afsluiting

Dit zalige middagprogramma wordt omlijst met de bezielde illustraties van Maus Bullhorst, de zingevende gedichten van Merel Morre en de werken van de 7 zonden design challenge van Jheronimus Bosch Art Center.


SPATIALCHAT tips & trics

Voor wie nog niet bekend is met het online event platform SpatialChat, wat tips & trics:


Menubalk centraal onderin

 • Met de middelste icoontjes kun je je microfoon en camera aan- en uitzetten. Zet standaard ajb je microfoon uit, behalve als je met iemand wilt praten of vragen wilt stellen natuurlijk!
 • Met de message-functie (spreekwolkje met drie bolletjes) kun je korte berichtjes en emoji's typen. Deze berichtjes zijn zichtbaar voor iedereen in die zaal.

Rondkijken en navigeren

 • Je kunt jezelf door de ruimte bewegen door je icoontje/foto te slepen.
 • Hoe dichter je bij iemand in de buurt staat, hoe beter je hem of haar hoort.
 • Tip: Je kunt je dus ook samen met een groepje afzonderen in een hoek van de zaal om rustig een gesprek te kunnen voeren of even met iemand bij te praten.
 • Je kunt het beeld in- en uitzoomen met het wieltje van je muis, de plus- en min-icoontjes rechtsonder in je scherm of pinch-to-zoom.
 • Middels het vierkante icoontje daarboven maak je de weergave full screen.

Zalen

 • Je kunt heen en weer lopen tussen zalen, dat doe je in het keuze-menu aan de linkerzijde.
 • In iedere zaal passen maximaal 50 gasten tegelijk.
 • Er zijn twee verschillende zalen, de entreezaal en de hoofdzaal. Alle entreezalen en hoofdzalen zijn dezelfde ruimtes met hetzelfde programma.

AANBEVOLEN BROWSERS

Kies voor de beste beleving een van de volgende browsers:

PRESENTATIE

Karin Bruers

Karin Bruers

In al haar werk of het nu op het podium is of in haar columns, boeken, lezingen of ander werk, is Karin recht door zee, kort door de bocht, vanuit het hart. En als je om al het gedoe, je fouten en ellende zelf niet kunt lachen dan doet zij het wel.
Theo Verbruggen
De Mediamannen

Theo Verbruggen

Door het werk voor het NOS journaal, Radio1 journaal en Omroep Brabant is Theo door de wol geverfd. Theo kan als verslaggever en interviewer ingewikkelde zaken terugbrengen tot de kern in voor iedereen begrijpelijke taal.

SPREKER

Daan Roovers
Universiteit van Amsterdam Denker des Vaderlands

Daan Roovers

Daan vervult de eretitel Denker des Vaderlands en schrijft en spreekt over ethische dilemma’s, politiek, media en cultuur. Door interactief te filosoferen daagt ze mensen uit de eigen visie onder de loep te nemen. Ze is docent publieksfilosofie aan UvA.

Panel 'de Zonden van de toekomst'

Ingeborg Koopmans
Openbaar Ministerie Officier van justitie

Ingeborg Koopmans

Ingeborg Koopmans is officier van justitie en doet onderzoek op het gebied van fraude, veiligheid en milieucriminaliteit. Eerder werkte ze als rechter en als wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit Leiden en Tilburg University.
Catherine van Holder
Pantopicon Futuroloog

Catherine van Holder

Catherine is futuroloog bij Pantopicon, een studio voor design en toekomstverkenning in Antwerpen. Ze is filosofe van opleiding en gespecialiseerd in de inhoudelijke, systemische en designaspecten van toekomstverkenning.
Peter Achterberg
Tilburg University Cultuursocioloog

Peter Achterberg

Peter is cultuursocioloog en verbonden aan de Tilburg University. Hij houdt zich bezig met de vraag hoe mensen betekenis geven aan de wereld om hen heen. Hij onderzoekt culturele, politieke en religieuze verandering in de westerse wereld.

Inschrijven voor dit evenement