Trendnacht 2017: Klimaatgedrag

Trendnacht 2017: Klimaatgedrag

Praktische informatie

Verkenning
Het klimaat-gedrag van Brabant
Datum
Tijd
19.00 tot 23.00 uur
Kosten
Gratis!
Locatie
Podium Bloos
Adres
Speelhuislaan 153
4815 CD, Breda
Direct aanmelden

Tijdens de Trendnacht 2017 stellen we niet het klimaatverdrag, maar het klimaatgedrag centraal. Wat doet veranderend klimaat met ons gedrag? Raken we collectief van de kook? Of passen we ons gemakkelijk aan?

Met de Trendnacht 2017 presenteert BrabantKennis een psychologisch perspectief op klimaatverandering. Wat zijn de effecten van weerextremen op ons gedrag?

Trendnacht 2017: programma

Het klimaat verandert. Het weer wordt grilliger en extremer. Ook in Brabant wisselen hittegolven, hagelstormen, extreme droogte en zware buien elkaar in hoog tempo af. Wat doet dit veranderend klimaat met ons gedrag?

In een verfrissend avondprogramma dompelen we je onder in de psychologie van klimaatverandering.

Trendnacht 2017Inschrijven voor dit evenement

Betrokkenen

Florian Boer

designer

Florian Boer

Florian is directeur van DE URBANISTEN. Hij is opgeleid als ‘Environmental designer’ (TU/e). Hij ontwerpt vanuit een stedenbouwkundige invalshoek aan systemen en werkt momenteel aan klimaatadaptieve plannen in oa Den Haag, Utrecht, Antwerpen, Kopenhagen.
Heidi Buijtels

gespreksleider

Heidi Buijtels

Heidi is als projectleider altijd druk in de weer voor BrabantKennis. Op het moment trekt ze de verkenning 'Mind the Gap!'. Daarnaast is ze een passievolle zelfstandig programmamaker en moderator in het publieke domein.
Manu Busschots

gespreksleider

Manu Busschots

Manu is socioloog, oprichter van Stichting KlimaatGesprekken en gebruikt psychologie in de praktijk als trainer en coach. De missie van KlimaatGesprekken is om klimaatvriendelijke keuzes het nieuwe normaal te maken dankzij toegepaste klimaatpsychologie.
Fien Dekker

designer

Fien Dekker

Rain(a)Way is een urban design studio gespecialiseerd in regenwater. Vanuit Eindhoven ontwerpen we publieke ruimten voor overheden, gemeenten en (landschaps)architecten. Een klimaatbestendige stad, dat is ons doel. Duurzaam ontwerpen met oog voor detail!
Piet Hermus

gespreksdeelnemer

Piet Hermus

Piet Hermus is landbouwer met akkerbouw- en vollegrondsgewassen. Piet is bestuurlijk actief op lokaal en regionaal niveau en bij de ZLTO. Hij schrijft met regelmaat opiniestukken voor landelijke dagbladen, zoals NRC, Trouw en De Volkskrant.
Frans Kapteijns

gespreksdeelnemer

Frans Kapteijns

Boswachter Frans Kapteijns werkt al ruim 25 jaar bij Natuurmonumenten. Daarnaast is hij contactpersoon voor het Oisterwijkse team biodiversiteit en natuurgids bij het IVN. Sinds een paar jaar is hij de pr-boswachter voor Brabant en Limburg.
De Klimaatjes

spreker

De Klimaatjes

De Klimaatjes spelen de hoofdrol in een nieuwe prentenboekenserie. Deze serie is erop gericht bij jonge kinderen bewustzijn te creëren rondom thema’s als het veranderende klimaat, vervuiling en duurzaamheid. Auteurs: Judith Koppens en Andy Engel.
Gijs Kloek

gespreksdeelnemer

Gijs Kloek

Gijs houdt zich binnen Achmea bezig met klimaat en het risico van extreem weer. Tijdens de Trendnacht vertegenwoordigt hij het Verbond van Verzekeraars dat recent een rapport over de invloed van klimaatverandering op verzekeringen heeft gepubliceerd.
Helga van Leur

dagvoorzitter

Helga van Leur

Helga presenteerde 20 jaar het RTL-weer. Met haar wetenschappelijke achtergrond weet ze als ambassadeur in weer(extremen), klimaat(verandering), duurzaamheid en gedrag passievol complexe onderwerpen begrijpelijk te maken, urgentie over te brengen.
Koert van Mensvoort

spreker

Koert van Mensvoort

Koert is kunstenaar, technoloog en filosoof. Bekend vanwege zijn Next Nature filosofie, die draait om het idee dat onze technologische omgeving zo complex, alomtegenwoordig, intiem en autonoom wordt dat we deze als een natuur op zich zelf gaan ervaren.
Jelmer Mommers

spreker

Jelmer Mommers

Jelmer is correspondent Klimaat en Energie bij De Correspondent. Hij werkte eerder als onderzoeker en webredacteur voor De Groene Amsterdammer, platform Investico en De Gids. Jelmer studeerde cum laude af bij de master journalistiek in Groningen.
Vloeistof NL

Vloeistof NL

Vloeistof is een dansgezelschap, gespecialiseerd in het ontwikkelen van performances waarin de ervaring van het publiek een essentiële rol speelt. Dans moet zichtbaar iets vertellen, zinvol zijn, tegendraads, maar ook toegankelijk voor iedereen.
Evanne Nowak

gespreksleider

Evanne Nowak

Evanne is afgestudeerd als humanistisch raadspersoon en werkzaam als programmamaker bij o.a. Filosofie Magazine. In haar programma's onderzoekt ze: wat betekent het om een goed mens te zijn i.r.t. het klimaatvraagstuk? Hoe kunnen we leven met onheil?
Denise de Ridder

spreker

Denise de Ridder

Denise de Ridder is hoogleraar psychologie aan de Universiteit Utrecht en directeur van het SelfRegulationLab (www.selfregulationlab.nl) waar onderzoek wordt gedaan naar hoe mensen hun gedrag kunnen veranderen.
Janneke Stegeman

spreker

Janneke Stegeman

Janneke is Oudtestamenticus. In 2014 promoveerde ze op een onderzoek naar religie en conflict (VU). Ze is een van de oprichters van het Genootschap voor Onbetamelijke Theologie (GeNOT). Van juni 2016 tot september 2017 was ze Theoloog des Vaderlands.
Janiek Van der palen

designer

Janiek Van der palen

Janiek is een duurzaamheidsjunkie en honours-communicatiestudent aan de Hogeschool Utrecht. Zij is lid van het studententeam Selficient dat een uniek bouwconcept ontwikkelde: hét duurzame droomhuis voor iedereen.
Lucas Zoutendijk

designer

Lucas Zoutendijk

Lucas is medeoprichter van Studio 1:1. Een multidisciplinair ontwerpbureau dat zich richt op onderzoek en ontwerp in de openbare ruimte. Het bureau heeft met haar heldere aanpak oa ‘The Green Architecture Competition’ gewonnen.