Toekomstlab #5 | Kennisfestival Zuid-Nederland

Toekomstlab #5 | Kennisfestival Zuid-Nederland

Praktische informatie

Verkenning
Toekomstgids Brabantse gemeenten
Datum
Kosten
Profiteer van korting op je ticket via BrabantKennis! Details? Scroll snel door naar onder.
Locatie
Klavers-Jansen-terrein
Adres
Belcrum, Breda

Op 13 september vindt in Breda het Grootse Kennisfestival van Zuid-Nederland plaats. In de Belcrum, op het Klavers-Jansen-terrein. En daar mag BrabantKennis - als ‘eigenwijze toekomstverkenner van Brabant’ - uiteraard niet ontbreken. Met een veelzijdig programma brengen we op onze prikkelende eigen wijze het toekomstdenken over in hoofden en harten.

BrabantKennis heeft begin 2018 de Toekomstgids voor Brabantse gemeenten gepubliceerd.

Heb je onze Toekomstgids gelezen en/of ben je op zoek naar meer verdieping en praktische handvatten voor de toekomst? Dat kan! We gaan graag verder met je op reis.

In inspirerende Toekomstlabs tijdens Het Grootste Kennisfestival van Zuid-Nederland zijn we benieuwd naar jouw toekomstvragen. We gaan ToekomstDenken maar ook ToekomstDoen. Met Tom Kniesmeijer (co-auteur Toekomstgids en toekomstpsycholoog), Ritzo ten Cate (social innovator en fotograaf), Carina de Vries (stichting FutureNL) en Marieke Beekers (projectleider Toekomstgids BrabantKennis).


TICKETS

Tickets koop je via de website van Het grootste kennisfestival van Zuid-Nederland.

Gebruik de BrabantKennis kortingscode, dan betaal je geen 195 maar 175 euro. Meld je aan via de aanmeldpagina op de website en gebruik dan de code BrabantKennis @Kenniszuid2018 (in het codeveld).

PROGRAMMA

ToekomstDenken met BrabantKennis  | Tom Kniesmeijer, Ritzo ten Cate en Marieke Beekers

Marieke Beekers (projectleider van de Toekomstgids), Tom Kniesmeijer (toekomstpsycholoog en schrijver van de Toekomstgids) en Ritzo ten Cate (fotograaf van ‘caught in the app’ en onderdeel van de Toekomstgids) komen je meer vertellen over de Toekomstgids voor Brabantse gemeenten. Reis je met ze mee naar de toekomst…?

ToekomstDoen met BrabantKennis | Ritzo ten Cate en Marieke Beekers  

Interactieve brainstorm: hoe verbeteren we de gezondheid van onze relatie met onze smartphone?

Ons ongezond smartphone-gebruik is een multi-problem-problem en vergt daarmee ook een multi-solution-solution. Wat kun je doen om minder afgeleid te raken? Wat kun je doen om minder afleiding te creëren? Wat kun je doen om je concentratie-spier te trainen? Wat kun je doen om meer dingen gedaan te krijgen? Wat kun je doen om meer vrede te hebben met je werk en met jezelf? We gaan er samen over ‘ToekomstDoen’ in een interactieve brainstorm!

 

ToekomstDoen met BrabantKennis en Stichting FutureNL | Expeditie micro:bit 

Zelf leren programmeren met de digi-klooikoffer en op expeditie micro:bit met Carina de Vries.

Stichting FutureNL wil ieder kind in het Nederlandse basisonderwijs laten kennismaken met technologie. Hiervoor ontwikkelt de stichting leerlijnen en lesmaterialen en worden gratis CodeUren en workshops voor leerkrachten aangeboden. Stichting FutureNL werkt samen met scholen, pabo’s, overheden, universiteiten en bedrijfsleven om de doelstelling te bereiken. Tijdens deze workshop gaan we met jou aan de slag met Expeditie micro:bit, het lesmateriaal dat Stichting FutureNL heeft ontwikkeld voor de micro:bit. Wil je leren programmeren? Kom experimenteren met de digi-klooikoffer!  

Voor het volledige programma ga je naar de website van Het grootste kennisfestival van Zuid-Nederland.

Sprekers

Marieke is projectleider bij BrabantKennis, gedetacheerd vanuit de gemeente Breda. Op het moment trekt ze de verkenning 'Toekomstgids voor Brabantse gemeenten!'. Daarnaast organiseert ze met passie 'Feest voor de Geest.'
Tom Kniesmeijer
Toekomstpsycholoog, initiator Trendrede

Tom Kniesmeijer

Tom Kniesmeijer is toekomstpsycholoog. Hij was co-auteur van de Toekomstgids voor Brabantse Gemeenten. Daarnaast schreef hij twee boeken en is hij de initiator van de jaarlijkse TrendRede.
Ritzo ten Cate
Social engineer

Ritzo ten Cate

Ritzo ten Cate (Assen, 1977) ondervond al vroeg en als geen ander wat opgroeien in een digitaal tijdperk met je doet. Zijn fotoserie Caught in the App ging de hele wereld over als de ‘telefoonzombie-serie’.
Carina de Vries
Future NL Trainer

Carina de Vries

Carina de Vries is sinds begin 2018 trainer voor FutureNL en geeft workshops digitale geletterdheid voor leerkrachten. Daarnaast geeft zij al jarenlang workshops en trainingen in ICT aan professionals.

Met deze verkenning brengen we de culturele eigen(wijs)heid van Brabant in beeld.

Deel je tip