Toekomstlab #4 | Overzichtseffect

Toekomstlab #4 | Overzichtseffect

Praktische informatie

Verkenning
Toekomstgids Brabantse gemeenten
Datum
Tijd
19.30 uur tot 22.30 uur
Kosten
Gratis!
Locatie
De Nieuwe Vorst
Adres
Willem II Straat 49
5038 BD, Tilburg
Aanvullende informatie
Vijf minuten lopen van Tilburg CS. Betaald parkeren in Parkeergarage Pieter Vreedeplein, op drie minuten loopafstand.
Direct aanmelden

Hoe kunnen we echt lange termijn gaan denken? En wat betekent het 'overzichtseffect'? Deze dinsdagavond ga je het zelf ervaren!

BrabantKennis Toekomstlab overzichtseffect

Het overzichtseffect laat je een overweldigend gevoel van verbondenheid met en verantwoordelijkheid voor onze aarde ervaren.

  • Marjolijn van Heemstra

In dit vierde Toekomstlab in Tilburg leren we hoe we echt lange termijn kunnen gaan denken! Wat betekent het 'overzichtseffect' en wat heeft dat met langetermijndenken te maken?! Deze dinsdagavond ga je het zelf ervaren.

Je krijgt een stoomcurus tot 'stadsastronaut', gegeven door Marjolijn van Heemstra, Christiaan Fruneaux en Edwin Gardner van de Academie voor Stadsastronauten.

Programma

19.30 - 20.00 uur  Inloop 

20.00 - 20.45 uur  Introductiecursus tot 'stadsastronaut' 

20:45 - 21.15 uur   Pauze

21.15 - 22.00 uur   Vervolg introductiecursus tot ‘stadsastronaut’

22.00 – 22.10 uur  Afsluiting 

22.10 – 23.00 uur  Afsluitende borrel 

Stadsastronaut

Tijdens de introductiecursus Stadsastronaut onderzoeken we hoe je de waan van de dag kunt overstijgen door de aarde te bekijken als een ruimtevaarder. Toekomstdenken met je voeten stevig op de stoep, verankerd in het hier en nu, maar met je hoofd tussen de sterren.  Deze cursus aangeboden door de Academie voor Stadsastronauten, een initiatief van Marjolijn van Heemstra en Monnik. Leidraad van de academie is het overzichtseffect dat optreedt bij een groot aantal astronauten die vanuit de ruimte naar de aarde kijken. Veel van hen ervaren een overweldigend gevoel van verbondenheid met en verantwoordelijkheid voor onze aarde.  

TOEKOMSTGIDS BESTELLEN?

In de ‘Toekomstgids voor Brabantse gemeenten’ kijken we vooruit en brengen we de toekomst dichterbij – in woord, beeld en getal. De gids is gratis te bestellen!

Stadsastronauten

Christiaan Fruneaux

Christiaan Fruneaux

Christiaan, partner bij Monnik, specialiseert zich in modellering, opkomende maatschappelijke trends en scenario-ontwikkeling. Hij ziet zichzelf als schrijver, reiziger en ondernemer. Eerder richtte hij Partizan Publik en Studio Beirut op.
Edwin Gardner

Edwin Gardner

Edwin, partner bij Monnik, specialiseert zich in technologische ontwikkelingen en de manier waarop deze de maatschappij beïnvloeden. Hij heeft gewerkt als redacteur, ontwerper, stedelijk onderzoeker en theoreticus voor Archis/Volume en Partizan Publik.
Marjolijn van Heemstra

Marjolijn van Heemstra

Marjolijn is theatermaker, dichter, columnist, soms journalist. En het liefst een combinatie van dat alles.

Inschrijven voor dit evenement

Op reis naar de toekomst van jouw gemeente of organisatie? Kom naar onze Toekomstlabs!

Meld je aan!