Toekomstgids | Reis verder

Toekomstgids | Reis verder

Praktische informatie

Verkenning
Toekomstgids Brabantse gemeenten
Datum
-
Kosten
Gratis

Heb je de gids gelezen en ben je op zoek naar meer verdieping en praktische handvatten voor de toekomst van jouw gemeente? Dat kan! We gaan graag verder met je op reis.

In inspirerende toekomstlabs, masterclasses en workshops zijn we benieuwd naar jouw toekomstvragen. Met een nieuwsgierige blik blijven we zoeken naar antwoorden.

Ga je mee? Klik door en meld je aan via de eventpagina's:

‘Toegang’ is een belangrijk woord in de wereld van technologie. Hebben we allemaal in gelijke mate toegang tot onze eigen data of tot de wereld van technologische mogelijkheden? In deze eerste ‘reis verder’ bijeenkomst zullen we letterlijk stilstaan bij het begrip ‘toegang’. Op basis van de documentaire die Barbara van den Bogaard hiervoor maakte en de dilemma’s die hieruit voortkomen.

Deze middag mag briljant gaan mislukken… We gaan daarom luisteren waarom het juist goed is om af en toe te mislukken, te proberen, te twijfelen en te experimenteren. Maar gaan ons ook afvragen wat werk eigenlijk voor ons betekent en hoe dat in de toekomst zal ontwikkelen. En gaan zelf maken – want juist voor de toekomst van Brabant is ‘het nieuwe maken’ van grote waarde!

Bouwen aan de samenleving, dat is wat architectenduo Ro & Ad letterlijk doen. En dat zul jij ook zelf deze middag gaan ervaren. Hoe pak jij een vraagstuk duurzaam, innovatief en vanuit echt langetermijndenken aan? We sluiten de middag af met hapjes van Nisreen, een bijzondere vrouw die op haar eigen wijze aan de samenleving in Breda bouwt.

Hoe kunnen we echt lange termijn gaan denken? En wat betekent het overzichtseffect? Deze dinsdagavond ga je het zelf ervaren!

Betrokkenen

Marieke Beekers

projectleider

Marieke Beekers

Marieke is projectleider bij BrabantKennis, gedetacheerd vanuit de gemeente Breda. Op het moment trekt ze de verkenning 'Toekomstgids voor Brabantse gemeenten!'. Daarnaast organiseert ze met passie 'Feest voor de Geest.'