Presentatie Toekomstgids

Presentatie Toekomstgids

Praktische informatie

Verkenning
Toekomstgids Brabantse gemeenten
Datum
Tijd
18.00 tot 22.30 uur
Kosten
Gratis!
Locatie
Sundaymorning@EKWC
Adres
Almijstraat 10
5061 PA, Oisterwijk
Aanvullende informatie
Sundaymoning@EKWC is een internationale werkplaats waar kunstenaars, ontwerpers en architecten de technische en artistieke mogelijkheden van keramiek verkennen. Het is zowel met de auto als met het OV goed bereikbaar.
Direct aanmelden

Hallo toekomstmaker! Wat leuk dat we samen op reis gaan. Op reis naar de toekomst. Dat je je rugzak wilt vullen met nieuwe inzichten. Dat je openstaat voor verandering. Dat je benieuwd bent naar de toekomst van Brabant, én die van jouw gemeente!

De ‘Toekomstgids voor Brabantse gemeenten’ wordt donderdagavond 1 maart in Oisterwijk gepresenteerd. We hopen dat de gids een belangrijke inspiratiebron zal zijn voor de op te stellen coalitieakkoorden en dat het een onmisbaar kompas is voor iedereen die lokaal actief is.

Ga op avontuur met andere Brabantse toekomstmakers en maak samen de reis naar de toekomst. We zien je graag op 1 maart om als eerste de gids in ontvangst te nemen!  

PROGRAMMA

17.45  – 18.15 uur  Inloop en ontvangst

18.00 – 18.45 uur  Diner

18.45 – 19.00 uur  Uitzoomen: Marjolijn van Heemstra (schrijfster, theatermaakster)

19.00 – 19.30 uur  Presentatie ‘Toekomstgids voor Brabantse gemeenten’

19.35 – 20.50 uur  Inzoomen: een reis door drie werelden:

  • Wereld 1 | Janneke Niessen (ondernemer)
    De mens en de maat: Janneke Niessen heeft als ondernemer in de technologie een ambitie: kinderen leren programmeren en complex denken en meer vrouwen werkzaam in de tech. Hoe kunnen gemeenten bijdragen aan deze reis?
  • Wereld 2 | Tine De Moor (hoogleraar sociale en economische geschiedenis, UU)
    Het ik en het wij: Hoogleraar Tine De Moor onderzoekt de wereld van coöperaties. Ook Brabant kent er vele. Waarom ontstaan ze en hoe kunnen gemeenten ze beter ondersteunen?
  • Wereld 3  | Jeroen van Glabbeek (CEO van CM.com)
    Het collectief van menselijke doelen: Jeroen van Glabbeek heeft met zijn vernieuwende ondernemende blik een advies aan gemeenten: heb vertrouwen, faciliteer en zorg voor proeftuinen!

20.50 – 21.10 uur  Uitzoomen: Bastiaan Rijpkema (Universiteit Leiden, schrijver) over de toekomst van lokale democratie

21.10 – 21.25 uur  Inzoomen: Christophe van der Maat (gedeputeerde provincie Noord-Brabant) over het belang van formeren voor de toekomst

21.25 – 21.40 uur  Uitzoomen: Kiki Schippers (cabaretière, kleinkunst theatermaker)

21.40 – 22.30 uur  Afsluiting en borrel

Open cirkels, smeed samenwerking. Maar vooral: gemeente, durf te experimenteren!

Deze bijeenkomst is bedoeld voor alle toekomstmakers van Brabant. Met name (toekomstige) raadsleden en wethouders, burgemeesters, gemeentesecretarissen en griffiers nodigen wij van harte uit met ons op reis te gaan. Klaar voor vertrek?

Inschrijven voor dit evenement

Betrokkenen

Marieke Beekers

projectleider

Marieke Beekers

Marieke is projectleider bij BrabantKennis, gedetacheerd vanuit de gemeente Breda. Op het moment trekt ze de verkenning 'Toekomstgids voor Brabantse gemeenten!'. Daarnaast organiseert ze met passie 'Feest voor de Geest.'
Heidi Buijtels

dagvoorzitter

Heidi Buijtels

Heidi is als projectleider altijd druk in de weer voor BrabantKennis. Op het moment trekt ze de verkenning 'Mind the Gap!'. Daarnaast is ze een passievolle zelfstandig programmamaker en moderator in het publieke domein.
Tine de Moor

spreker

Tine de Moor

Tine de Moor is hoogleraar sociale en economische geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en onderzoekt de wereld van coöperaties. Zie ook: www.collective-action.info
Christophe van der Maat

spreker

Christophe van der Maat

Christophe is gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking voor de provincie Noord-Brabant, namens de VVD. Hij studeerde bestuurskunde en internationaal recht aan Tilburg University. In 2012 werd hij verkozen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar.
Janneke Niessen

spreker

Janneke Niessen

Janneke is ondernemer in de technologie en heeft als ambitie kinderen te leren programmeren en complex te leren denken. Ook wil ze dat meer vrouwen werkzaam zijn in 'tech'.
Bastiaan Rijpkema

spreker

Bastiaan Rijpkema

Bastiaan is assistent professor aan de Universiteit Leiden en schrijver van het recent verschenen boek 'Weerbare democratie'.
Kiki Schippers

spreker

Kiki Schippers

Kiki is cabaretière. Ze studeerde aan de Koningstheateracademie. In 2012 kwam haar 1e album 'DAGVRIEND' uit. In 2013 was ze finalist in het Leids Cabaret Festival en in 2014 won ze Camaretten. Nu speelt ze haar 2e avondvullende voorstelling 'WAAR'.
Jeroen van Glabbeek

spreker

Jeroen van Glabbeek

Jeroen is CEO van CM.com in Breda. CM.com kiest voor een nieuwe manier van denken en werken: het nieuwe “nieuwe” werken. Ruim 300 medewerkers wereldwijd omarmen het credo: doe wat je leuk vindt, goed kan én draag wat bij.
Marjolijn van Heemstra

spreker

Marjolijn van Heemstra

Marjolijn is theatermaker, dichter, columnist, soms journalist. En het liefst een combinatie van dat alles.