Oogstbijeenkomst Culturele eigen/wijs/heid

Oogstbijeenkomst Culturele eigen/wijs/heid

Praktische informatie

Verkenning
Culturele eigen/wijs/heid
Datum
Tijd
14.00 - 17.00 uur
Kosten
Gratis!
Locatie
Doloris
Adres
Spoorlaan 21c
5038 CB, Tilburg
Aanvullende informatie
Vanaf Tilburg CS loop je in 5 minuten naar Doloris. Verlaat het station aan de centrumzijde en sla linksaf. Je bevindt je op de Spoorlaan, na 400 meter zie je Doloris aan je linkerhand. Kom je met de auto? Betaald parkeren kan in parkeergarage Pieter Vreedeplein of 013-Tivoli.
Direct aanmelden

Onze verkenning naar de 'Culturele eigen/wijs/heid van Brabant' is anderhalf jaar geleden begonnen. Nu is het tijd de oogst van onze zoektocht te presenteren. Dat doen we op donderdag 27 juni aanstaande bij Doloris in Tilburg.

Hoe ziet de wereld van kunst en cultuur in Brabant er eigenlijk uit? Wat zijn haar kenmerken en karakteristieken? Welke trends en ontwikkelingen bepalen de toekomst van de Brabantse cultuur? En andersom: hoe ziet de samenleving van de toekomst eruit en welke rol speelt de Brabantse cultuur daarin?   

Achttien makersinterviews, vier dubbelinterviews, drie essays, drie historische lijnen, acht dagboeken, één stadsdagboek, drie cultuurcafés, één cultuurkantine, vier trendrapportages, vijf kettingbrieven, meerdere rapporten en vele gesprekken verder is het nu tijd de oogst en lessen van onze zoektocht te presenteren.

Dat doen we donderdag 27 juni aanstaande. We nodigen iedereen, die zich lekker eigenwijs bezighoudt met cultuurbeleid in Brabant, van harte uit. Je ontvangt als eerste de eindpublicatie van onze verkenning en gaat zelf op verkenning in hét doolhof vol cultuur, Doloris.

PROGRAMMA

14.00 uur: Ontvangst en inloop Doloris rooftop bar

14.30 uur: Welkom door Ruben Maes (gespreksleider) 


14.40 uur: Column Merlijn Twaalfhoven (componist, kunstenaar, ondernemer)

15.05 uur: Samen in gesprek

15.35 uur: Interview met Joks Janssen (directeur BrabantKennis), aanbieding van de eindpublicatie 'De culturele eigen/wijs/heid van Brabant' en afsluiting

16.00 uur: Bezoek aan Doloris doolhof en borrel   


Gespreksleider

Ruben Maes
&MAES

Ruben Maes

Ruben is oprichter van &MAES en is strategisch adviseur voor bestuurders, directies en management van publieke organisaties. Tevens werkte hij voor BNR Nieuwsradio en was hij redacteur van PM Den Haag.

Spreker

Merlijn Twaalfhoven
The Turn Club

Merlijn Twaalfhoven

Merlijn is oprichter van The Turn Club, een samenwerkingsverband van kunstprofessionals. Daarnaast werkt hij als componist en ontwerper van muziekprojecten op ongewone locaties, schreef hij 'Kunst in de Wereld' en ontving hij een UNESCO Award.

Voorproefje Doloris Meta Maze?

Inschrijven voor dit evenement