Masterclass 'Maak het verschil' #3

Masterclass 'Maak het verschil' #3

Praktische informatie

Verkenning
Mind the Gap!
Datum
Tijd
13.00 tot 17.00 uur
Kosten
Gratis!
Locatie
De Oude Rechtbank
Adres
Stratumseind 32
5611 ET, Eindhoven

Samen met experts organiseert BrabantKennis vanuit haar verkenning ‘Mind the Gap!’ drie masterclasses onder de naam 'Maak het verschil!', met als derde 'Mogelijkheden mogelijk maken'.

Betrokkenen

Heidi Buijtels

projectleider

Heidi Buijtels

Heidi is als projectleider altijd druk in de weer voor BrabantKennis. Op het moment trekt ze de verkenning 'Mind the Gap!'. Daarnaast is ze een passievolle zelfstandig programmamaker en moderator in het publieke domein.
Henk Oosterling

master

Henk Oosterling

Henk is universitair docent Filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en als oprichter van Rotterdam Vakmanstad pleitbezorger voor het aanleren van een actieve houding bij kinderen én duurzaam 21ste-eeuws vakmanschap.

Ook geven Brabanders aan dat ze verschillen zien in maatschappelijke kansen tussen verschillende groepen in de samenleving.

  • Uit: 'Verschil en Gelijkheid: perspectief van Brabanders' van Susanne Agterbosch, Koen Vinckx en Patrick Vermeulen

Mogelijkheden mogelijk maken

Er zijn bepaalde groepen mensen in Brabant van wie de film van het leven er totaal anders uitziet dan van andere groepen. Verschillende films, in dezelfde economie en hetzelfde beleid. Dáár ligt de echte ongelijkheid. Samen met filosoof Henk Oosterling gaan we op zoek naar een samenlevingsambitie die stroomopwaarts werkt. Hoe zorgen we ervoor dat elk kind – ongeacht uit welk gezin, welke wijk of buurt het komt - goed voorbereid is op zijn toekomst? Wat moeten we kinderen dan leren? En hoe kunnen overheden, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties daaraan bijdragen?

Deze masterclass slaat een brug tussen theorie en praktijk: we gaan op zoek naar de dilemma’s in de dagelijkse beleidsuitvoering rondom dit thema. Als basis nemen we ‘Eco3: Doen denken’. Dit boek is een verslag van een aantal uitgevoerde, bijzondere projecten in het kader van Rotterdam Vakmanstad, variërend van eco-educatie op basisscholen tot op duurzaamheid gerichte, integrale aanpak van grootstedelijke problemen (een exemplaar is voor geïnteresseerden tijdens de masterclass te koop).

Betrokken burger, bestuurder, professional of beleidsmaker in Brabant? Actief in Brabantse buurten of wijken? Leergierig en een echte doener? Meld je dan aan voor deze derde masterclass in De Oude Rechtbank in Eindhoven!

In de masterclasses 'Maak het verschil' laten we je kennismaken met het werk van (een belangrijke inspiratiebron van) de master en de inzichten daaruit. Daarna dagen we je uit om stil te staan bij je eigen standpunten en overtuigingen om zo ruimte te geven aan nieuwe handelingsmogelijkheden. We zijn ook erg benieuwd naar verhalen uit de praktijk en nodigen je uit om die met ons te delen.

P.S. Deze masterclass valt in de Dutch Design Week in Eindhoven... profiteer van de extra inspiratie!

Inschrijven voor dit evenement