Masterclass 'Maak het verschil' #1

Masterclass 'Maak het verschil' #1

Praktische informatie

Verkenning
Mind the Gap!
Datum
Tijd
13:00 - 17:00
Kosten
Gratis!
Locatie
Het Werkwarenhuis
Adres
Tramkade 20-24
5211 VB, 's-Hertogenbosch
Aanvullende informatie
LET OP! Deze masterclass is inmiddels vol, maar je kunt je nog aanmelden voor de wachtlijst via het inschrijfformulier. Mocht er een plaats vrijkomen, dan laten we je dat meteen weten. Je kunt je natuurlijk ook aanmelden voor één van de andere masterclasses...!
Direct aanmelden

Samen met experts organiseert BrabantKennis vanuit haar verkenning ‘Mind the Gap!’ drie masterclasses onder de naam 'Maak het verschil!', met als eerste 'Polarisatie in de Praktijk'.

Betrokkenen

Marcel Boogers

master

Marcel Boogers

Marcel is hoogleraar innovatie en regionaal bestuur aan de Universiteit Twente, senior adviseur bij BMC|advies, nieuwsjunk, hobbykok én fietscoureur. Voor BrabantKennis schreef hij het essay 'Brabants Bont: de kleurrijke kunst van het overbruggen'.
Heidi Buijtels

projectleider

Heidi Buijtels

Heidi is als projectleider altijd druk in de weer voor BrabantKennis. Op het moment trekt ze de verkenning 'Mind the Gap!'. Daarnaast is ze een passievolle zelfstandig programmamaker en moderator in het publieke domein.

In het doen ontstaat de verbinding

  • Marcel Boogers - hoogleraar Innovatie en Regionaal Bestuur - UT

Polarisatie in de Praktijk

Samen met bestuurskundige Marcel Boogers gaan we na hoe sociale tegenstellingen in Brabantse buurten en wijken zich uiten en wat we daaraan kunnen doen. Als we naar de politieke kaart van Brabant kijken, lijkt het erop dat groepen steeds vaker tegenover elkaar staan en elkaar liever mijden dan dat ze samen door een deur gaan. Hoe leven mensen eigenlijk samen? Waar zien en ontmoeten zij elkaar? Waar bouwen ze aan een gedeeld bestaan? En hoe kun je het samenleven van verschillende culturele groepen juist stimuleren? Welke handvatten hebben overheden en maatschappelijke organisaties om samen met burgers verschillen te overbruggen? Hoe maken we ons in deze tijd 'de kleurrijke kunst van het overbruggen' eigen?

Deze masterclass slaat een brug tussen theorie en praktijk. We gaan op zoek naar de dilemma’s in de dagelijkse beleidspraktijk rondom dit thema. Als basis nemen we het essay ‘Brabants bont: de kleurrijke kunst van het overbruggen’ dat Marcel Boogers speciaal schreef voor de verkenning ‘Mind the Gap!’ 

Bestuurder of beleidsmaker in Brabant? Actief in een Brabantse buurt of wijk? Leergierig en een echte doener? Meld je dan aan voor deze eerste masterclass in Het Werkwarenhuis in 's-Hertogenbosch! 

In de masterclasses 'Maak het verschil' laten we je kennismaken met het werk van (een belangrijke inspiratiebron van) de expert en de inzichten daaruit. Daarna dagen we je uit om stil te staan bij je eigen standpunten en overtuigingen om zo ruimte te geven aan nieuwe handelingsmogelijkheden. We zijn ook erg benieuwd naar verhalen uit de praktijk en nodigen je uit om die met ons te delen.

Inschrijven voor dit evenement