Kenniscafé 'Kennis maken met de regio'

Kenniscafé 'Kennis maken met de regio'

Praktische informatie

Verkenning
Datum
Tijd
van 14.30 tot 16.30 uur
Kosten
Gratis!
Locatie
RAW
Adres
Burgemeester Brokxlaan 79-8
5041 BS, Spoorzone Tilburg

Samen met Peter van Ierland (arbeidsmarktdeskundige) en Pim van de Mortel (directeur MCM Metaal) gaan we het gesprek aan over het vergroten en versterken van de ontplooiingskansen en talenten van (jonge) Brabanders.

Terwijl de economie van Brabant op volle toeren draait, laten we in de aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt veel kansen liggen. Dat is de conclusie van de longread ‘Kennis maken met de regio’.

Onderwijs en ondernemerschap moeten meer dan nu het geval is, samenwerken aan een goed toegeruste beroepsbevolking. De huidige tijd vraagt om continue up-to-date kennis en vaardigheden. We hebben sterk onderwijs nodig voor de beroepen van morgen. Daarnaast is een diploma alléén niet meer voldoende; jezelf om- en bijscholen tijdens je hele carrière is een must, net als het aanleren van nieuwe vaardigheden.

Maar hoe motiveren we voldoende jongeren voor het werk van morgen, met name voor die sectoren waar we nu al tekorten zien ontstaan? Hoe krijgen we mensen, en met name jongeren in Brabant, met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan boord? En hoe zorgen we ervoor dat een leven lang leren ‘a way of life’ wordt?

Tijdens dit inspirerende KennisCafé in RAW, Tilburg gaat moderator Heidi Buijtels voor een live publiek in gesprek met spraakmakers als Pim van de Mortel (directeur MCM Metaal), Peter van Ierland (arbeidsmarktdeskundige) en Sjoerd van Dommelen (BrabantKennis).

Longread 'Kennis maken met de regio.'

BrabantKennis organiseert dit Kenniscafé naar aanleiding van de longread ‘Kennis maken met de regio’.

Inschrijven voor dit evenement

Betrokkenen

Heidi Buijtels

gespreksleider

Heidi Buijtels

Heidi is als projectleider altijd druk in de weer voor BrabantKennis. Op het moment trekt ze de verkenning 'Mind the Gap!'. Daarnaast is ze een passievolle zelfstandig programmamaker en moderator in het publieke domein.
Sjoerd van Dommelen

spreker

Sjoerd van Dommelen

Sjoerd is de man van de feiten en de cijfers en gaat hier graag over in discussie. Ook heeft hij altijd interessante weetjes op zak. Bij BrabantKennis is hij verantwoordelijk voor de interactieve longreads, waarin we verschillende trends onderzoeken.
Pim van de Mortel

spreker

Pim van de Mortel

Pim is directeur / eigenaar van een toonaangevend metaalbedrijf in Liessel, MCM. Samen met collega-ondernemers richtte hij zélf een vaktechnische opleiding in Deurne op om verzekerd te kunnen zijn van goed opgeleide medewerkers.
Peter van Ierland

spreker

Peter van Ierland

Peter is Programmamanager Arbeidsmarkt bij Midpoint/ Hart van Brabant en kartrekker van Kennispact 3.0

De Trendnacht 2017 gaat over ons 'klimaatgedrag'! Wat zijn jouw tips?

Deel je tip