DuitslandKennis verkiezingsevent

DuitslandKennis verkiezingsevent

Praktische informatie

Verkenning
DuitslandKennis
Datum
Tijd
Middag
Kosten
Gratis
Locatie
Hotel Graaf Nassau
Direct aanmelden

In de verkenning DuitslandKennis werpen we niet alleen een economische en politieke blik naar het oosten, maar ook een historische en culturele. In een serie essays, artikelen, video’s en dit bruisende evenement op 22 september 2021 in Breda.

Wat kan Brabant leren van het succesverhaal van laptop und lederhose? En hoe jaloers kijken Duitsers naar het Nederlandse innovatieklimaat?

Met de Duitse verkiezingen voor de deur is het een goed moment om de banden met ons belangrijkste buurland uit te diepen. Dat doen we in de verkenning DuitslandKennis. Hoe ziet de relatie tussen Duitsland en Brabant er uit? Wat voor veranderingen zijn er gaande in ons grootste buurland, op economisch, (geo)politiek en cultureel gebied? En hoe kijken de Duitsers eigenlijk naar Brabant?

Op woensdagmiddag 22 september vindt in de kapel van Hotel Graaf Nassau in Breda een Duitse middag plaats. Leer hier wat schlager en smartlap gemeen hebben, wat Brabant kan leren van het succesverhaal van laptop und lederhose en hoe jaloers Duitsers omgekeerd kijken naar het Nederlandse innovatieklimaat.

De middag wordt gepresenteerd door oud-Duitslandcorrespondent Margriet Brandsma die deze wederzijdse kennis- en cultuuruitwisseling begeleid, en een politieke blitzumfrage doet onder het publiek. Oude en nieuwe politieke geschiedenis worden afgewisseld met een spoedcursus hoge en volkse Duitse cultuur. Dit alles omlijst door het nodige muzikale en culinaire vertier.

Arjan Paans

projectleider

Arjan Paans

Arjan is hoofdredacteur van Innovation Origins. Tussen 2003 en 2008 woonde hij als Duitslandcorrespondent in Berlijn.
Margriet Brandsma

dagvoorzitter

Margriet Brandsma

Margriet is journalist en auteur, Duitslandkenner. Recentelijk verscheen van haar hand: Het Ruhrgebied, van rook en vuur naar natuur en cultuur. Van 1994 tot 2014 was zij verslaggever en correspondent in Duitsland voor het NOS-Journaal.

Inschrijven voor dit evenement