Zeven zonden - Lust

Zeven zonden - Lust

De zeven hoofdzonden zijn één grote spiegel. Zowel voor ieder van ons individueel, als voor ons als maatschappij. Daarom bekijken we in deze verkenning de zeven zonden van Brabant. Niet om het verleden te veroordelen, maar om de toekomst te openen. Samen met experts gaan we analyseren, reflecteren en leren. Met Jeanneke Scholtens en Mabel Nummerdor onderzoeken we de zonde Lust.

Lust. Ook wel begeerte, verlangen, trek. We koppelen Lust vaak direct aan seks. Onderhevig aan uitgebreide geldende normen en zeker niet vrij van taboes.

Toch is er vrijwel niemand die niet dagelijks gevoelens van Lust ervaart. Bovendien speelt deze zonde een grotere rol in de Brabantse samenleving dan je in eerste instantie zou denken. Lust heeft invloed op welke partner we kiezen, of we überhaupt een partner kiezen, hoe we wonen, hoe gezinnen er uitzien, op gezondheid en welzijn en op hoe we gebruik maken van technologie.

Trendwatchers Mabel Nummerdor en Jeanneke Scholtens duiken voor ons in de Brabantse cijfers. En geven een inkijkje in wat Lust, in haar breedste zin, betekent voor ons’ Brabantse toekomst.

Lees hun essay 'Brabantse Lusten' geserveerd in de vorm van een uitgebreid vijfgangenmenu. We hopen dat het je verrassend heerlijk zal smaken.

Samen verkennen we de Zeven Zonden van Brabant.

Deel je tip